Lopers en rollers tijdens Wings for Life Worldrun Breda tussen de vier en de tien kilometer.
Lopers en rollers tijdens Wings for Life Worldrun Breda tussen de vier en de tien kilometer. Wijnand Nijs

Duizend ‘early birds’ Wings for Life Worldrun; nieuwe startlocatie

Sport

BREDA - Duizend hardlopers en rolstoelers hebben zich al aangemeld voor de derde editie van de Wings for Life-run op 8 mei in Breda. De duizend schreven zich in tijdens de zogenoemde ‘early bird-periode’, waardoor ze profiteerden van een lagere inschrijfprijs.

De Wings for Life World-run start komend jaar voor de tweede keer in Breda. Afgelopen mei deden in Breda 2500 lopers mee. De loop heeft anders dan evenementen als de Singelloop geen vaste afstanden. Deelnemers lopen zo lang ze kunnen, maar maximaal totdat ze ingehaald worden door de finishwagen. Die wordt komende editie bestuurd door Formule 1-coureur Max Verstappen.

De organisatie is verheugd met de duizend deelnemers. “Dat is al bijna net zoveel als tijdens de eerste editie twee jaar geleden in Assen”, aldus Meinou Steemers. “Afgelopen jaar gingen de inschrijvingen ook veel langzamer, toen hadden we pas in februari dit aantal.” Of dat ligt aan de aantrekkelijke inschrijfvoorwaarden die golden tot 15 november, durft ze niet te zeggen. “Het evenement groeit ook nog steeds en wordt steeds bekender. Het zal met beiden te maken hebben.”

De Wings for Life World-run heeft in Breda plaats voor maximaal 5000 deelnemers. “We hopen rond de 4000 lopers uit te komen”, aldus Steemers. Inschrijven kan tot 4 mei online. De deelnemers krijgen sowieso een aangepast parcours voor de kiezen. “We hebben een andere startplaats, buiten de KMA, zodat deelnemers niet verplicht hun id hoeven te laten zien. Ook passen we het parcours aan zodat deelnemers makkelijker terug kunnen naar de start en komt de garderobe dichterbij de start. het wordt nog fijner om mee te doen.”

Met de loop wordt geld ingezameld voor onderzoek naar dwarslaesie. Het volledige inschrijfgeld wordt daaraan besteed.