Sauerkraft
Sauerkraft Martin Wessels

Recept van de week: Sauerkraft

Blog

Groenten van het seizoen, groente en vlees uit de regio, bewust gekozen en bewust gekweekt met respect voor de omgeving. Niet wat van ver komt is lekker, maar juist wat van dichtbij komt. Hobbykok Martin Wessels oogst waar mogelijk uit de moestuin en vult dat aan met seizoensproducten. Deze week: Sauerkraft.

Een energierijke zuurkoolschotel vol vitaminen en mineralen. En ook weer zonder gluten of melkprodukten.
Heerlijk op een koude winter- of herfstdag na een lange wandeling of fietstocht. Hiervan kom je weer helemaal op krachten. Kies voor meer smaak allemaal biologische produkten. Of fermenteer je eigen gekweekte witte kool tot zuurkool.
Benodigdheden voor 6 tot 8 personen
1 kilo zuurkool
1 pond rundergehakt
3 theelepels gehaktkruiden
700 gram gezeefde tomaten 
1,5 kilo aardappelen ( geschild en in kleine stukken gesneden )
2 appels ( geschild en in stukjes gesneden)
1 paprika in blokjes gesneden
1 gesnipperde ui
2 grote tenen knoflook
125 gram champignons in plakjes gesneden
400 ml kokosroom

Breng de zuurkool met een bodempje water aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken. Kook de aardappelen met een schepje zout ook in ca.25 minuten gaar. (NIET in dezelfde pan als de zuurkool, anders worden de aardappelen niet gaar).

Bak de ui, paprika en champignons ca. 5 minuten. Knijp de knoflook erboven uit en roer door. Voeg gehakt en kruiden toe en bak het rul. Voeg de appeltjes toe en bak nog even mee.  Voeg daarna de gezeefde tomaten en de kokosroom toe  en warm alles al roerende even door. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Giet ook de zuurkool af en voeg bij de aardappelen. Voeg de gehaktsaus toe en roer alles door elkaar. 
Bijpassende muziek:
Kraftwerk: Autobahn