Afbeelding
Nico Koevoets

Zacht weekend, meeste regen ‘s nachts

Weer

Weersverwachting voor zaterdag 28 november 2015

Algemene luchtdrukverdeling
Een zwakke rug van hoge luchtdruk passeert Nederland zaterdag. Zaterdagavond laat komt reeds een frontuitloper van een lagedrukgebied bij IJsland en Schotland naar ons toe. Het brengt nachtelijke regen en zondag overdag een behoorlijk windveld.

Verwachting voor zaterdag
In de nacht van vrijdag op zaterdag regent het. Overdag is het droog met afwisselend zon en wolken. Er waait een matige zuidwestenwind van 3 of 4 Beaufort. Maximumtemperaturen in de middag rond 9 graden. Later op de avond volgt nieuwe regen.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar zondag regent het en is het winderig. Op zondag eerst regen die oostwaarts wegtrekt. De bewolking blijft. Verder blaast de zuidwestenwind goed door met gemiddeld 4 tot 6 Beaufort (matig tot krachtig). Er zijn windstoten tot 85 km/u mogelijk. Het is met 11 graden zeer zacht. In de loop van zondagavond volgt buiige regen. Op maandag is het bewolkt en winderig met soms een beetje regen. Het blijft aanhoudend zeer zacht. Dinsdag weinig verandering, in die zin dat de zuidwestenwind wat minder krachtig wordt.

Zo was het weer vrijdag 27 november 2015
Maximumtemperatuur 6,6 graden
Minimumtemperatuur 2,0 graden
Neerslag: 0,2 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld vrijdag 27 november 2015 om 23.00 uur