Afbeelding

Glazen Huis Prinsenbeek staat op tegen kanker

Cultuur

PRINSENBEEK - Ook dit jaar vind je hem weer op de Markt van Prinsenbeek: het Glazen Huis. Vijf dagen lang maken zes verschillende dj’s 24 uur per dag radio. Voor het eerst is dit ook te volgen via BredaNu.

Dit jaar wordt er wederom geld ingezameld voor KWF, ten behoeve aan kankeronderzoek. Arjan Hermans, Angelique Kuijpers, Frank van der Aa, Ronald van den Berg, Marco van der Hoeven en Robin de Craen zijn de dj’s die van 16 december 20.00 uur tot 20 december 20.00 uur de luisteraars gaan vermaken.

Angelique Kuijpers legt uit waarom er voor de tweede keer op rij voor een samenwerking met KWF is gekozen: “Kanker is iets wat echt leeft onder de mensen. Ook komen steeds meer jongere mensen in aanraking met de ziekte. Dat is natuurlijk verschrikkelijk en daarom is er gekozen om deze samenwerking een vervolg te geven.”

De dj’s in het Glazen Huis hopen ook dit jaar weer een groot bedrag binnen te halen. Kuijpers: “Vorig jaar haalden we 17.000 euro binnen en gokten we op zo’n 10.000 euro. Het is dus heel moeilijk in te schatten wat voor geldbedrag we dit jaar inzamelen, maar we gaan natuurlijk voor een zo hoog mogelijk bedrag.”

Luisteraars kunnen terecht op de lokale FM-frequentie 107.9 MHz van het Glazen Huis Prinsenbeek of 107.3 FM van Breda Nu. Ook zendt lokale omroep Breda Nu elke dag live uit op tv met een twee uur durende uitzending. Deze uitzending begint op woensdag 16 december om 19.00 uur. Op de overige dagen beginnen de uitzendingen om 18.00 uur.