De Santarun in het Ginneken voor het goede doel. foto Adam Kalbarczyk
De Santarun in het Ginneken voor het goede doel. foto Adam Kalbarczyk

Ho ho ho! SantaRun voor de voedselbank in Breda

Cultuur

BREDA - Ook dit jaar zal Breda weer winters rood kleuren. Op zondag 13 december verzamelen honderden kerstmannen en kerstvrouwen zich om 3 kilometer af te gaan leggen voor het goede doel. Net als de vorige edities zal het startsein worden gegeven op de Ginnekenmarkt in Breda.

De Rotary Santa Run, zoals het officieel wordt genoemd, zal zich dit jaar inzetten voor Voedselbank Breda. Naast het feit dat je het parcours rennend of lopend af mag leggen, kun je halverwege kiezen voor een extra uitdaging. Club Pellikaan organiseert namelijk een bootcamp voor de echte diehards.

Om 11.45 uur vindt op de markt een gezamenlijke warming-up plaatsvinden. Vervolgens start om 12.00 uur de Santa Run. De route loopt door de Mark, langs het Mastbos om vervolgens weer te eindigen op de Ginnekenmarkt. Na afloop kun je rekenen op een warme kom erwtensoep.

Vorig jaar werd er zo’n 9.000 euro ingezameld voor het Jeugdsportfonds in Breda. Deelname kost dit jaar 10 euro en inschrijven kun je doen door hier te klikken.