Kerst, muziek, kinderen, kraampjes en Glühwein. Veel sfeer tijdens de Kerstmarkt Ginneken 2011. foto Janet Olde Wolbers.
Kerst, muziek, kinderen, kraampjes en Glühwein. Veel sfeer tijdens de Kerstmarkt Ginneken 2011. foto Janet Olde Wolbers.

Breda is van alle (kerst)markten thuis

Cultuur

BREDA - Ondanks dat de Sint is vertrokken, hoef je je niet te vervelen als Bredanaar. In het weekend van 12 en 13 december komen namelijk op diverse plekken in de stad kerstmarkten voor. Een overzicht.

Kerstmarkt Ginneken
Een van de succesvolste kerstmarkten in Breda is die in het Ginneken. Ook dit jaar zal de markt weer in het teken staan van warme wintersferen, kerst en gezelligheid. Daarnaast vindt je er de welbekende glühwein en koek en zopie. Bruisend Ginneken belooft een afwisselend programma als het gaat om optredens, theater en cultuur.
Datum: zaterdag 12 december en zondag 13 december van 10:00-18:00 uur.

Kerstmanifestatie Grote Kerk
Steunfonds ‘Vrienden van de Grote Kerk’ organiseert een kerstmanifestatie in de Grote Kerk van Breda. Standhouders bieden hun kerstartikelen aan en geven demonstraties. Er is een non-stop muziekprogramma en daarnaast vind je er diverse warme dranken.
Datum: zondag 13 december van 10:30-17:00 uur.

Belcrum Winter Markt
De Winter Markt aan de Speelhuislaan in Breda is er dit jaar ook weer. In de straat vindt je er optredens, creatieve workshops voor kinderen, livemuziek voor en door jong en oud, verhalenvertellers en leuke kraampjes.
Datum: zaterdag 12 december van 12:00-20:00 uur en zondag 13 december van 12:00-18:00 uur.

Kerstmarkt Heusdenhout
De kerstmarkt in Heusdenhout gaat plaatsen in het ‘t Houwke. Naast het feit dat je er kunt snuffelen tussen verschillende kerstartikelen, kun je er ook lekker eten en drinken en tegelijkertijd genieten van gezellige muziek.
Datum: zondag 13 december van 11:00-15:00 uur.

Princenhage Fonkelt
Tot slot ‘Princenhage Fonkelt’, dat zal plaatsvinden op de Haagse Markt in Breda. Omringt door vuurkorven, kaarsen en sfeervolle aankleding zullen op de markt diverse activiteiten plaatsvinden voor jong en oud. Hiernaast zal er een grote kerstboom ontstoken worden, een interactieve kindershow plaatsvinden en laat Princenhage de hemel ‘fonkelen’ door verlichte ballonnen los te laten.
Datum: zaterdag 12 december van 18:00-23:00 uur.