Afbeelding
Niels Paans

Schumacher Packaging koopt terrein Akzo Nobel aan Markkade

Economie

BREDA - AkzoNobel heeft het bedrijfscomplex aan de Markkade 50 in Breda verkocht aan Schumacher Packaging & Display, dat zich er in 2017 wil gaan vestigen. Het bedrijf is momenteel gevestigd aan het Spinveld.

Schumacher Packaging & Display was al enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie. "Wij kampen al enige tijd met plaatsgebrek en zijn nu wat klein behuisd", aldus algemeen directeur Luc Swaenen, van het voormalige Vinke Display. "Wij zijn in 2014 overgenomen door Schumacher en dat heeft plannen om de activiteiten in Breda uit te breiden. Dit terrein biedt die groeimogelijkheden."

Het complex bestaat uit diverse bedrijfsgebouwen met een totale oppervlakte van circa 11.050 m² op een perceel van circa vijf hectare. De nieuwe eigenaar gaat niet alle gebouwen gebruiken. "Een deel van de panden wordt op termijn gesloopt."

Schumacher Packaging & Display is specialist op het gebied van verpakkingen uit golfkarton en massief karton en telt bijna 3000 medewerkers, verspreid over dertien Europese locaties in Duitsland, Polen en Nederland. In Breda werken momenteel zo'n 60 mensen. "De verwachting is dat de werkgelegenheid verder gaat stijgen", aldus Swaenen. In Breda produceert het bedrijf displays voor de Europese markt. Vanaf de nieuwe locatie gaat het ook de distributie van andere producten voor Europa verzorgen. "Dat kan vanaf de huidige locatie niet."  

 Het terrein van Akzo Nobel werd niet meer gebruikt sinds het chemiecondern in 2012  de Bredase vestiging sloot. "Het is geen toeval dat we in Breda zijn gebleven", aldus Swaenen. "Het bedrijf is in Breda opgericht en gegroeid. De meeste medewerkers wonen in Breda. Op basis daarvan hebben we gezocht in Breda. Dat de nieuwe locatie zo dichtbij zou zijn, dat wisten we niet."