Logo bredavandaag.nl
De Kerstboom op de Grote Markt. foto Sjoerd Lips
De Kerstboom op de Grote Markt. foto Sjoerd Lips

‘Ontbreken grote kerstboom Breda is gemiste kans’

BREDA - Het nieuws dat er dit jaar geen 18 meter hoge kerstboom te bewonderen is op de Grote Markt in  Breda, is voor veel mensen een teleurstelling. Dat blijkt uit de reacties op Facebook. De acht kleinere kerstbomen die door Breda heen geplaatst zijn, maken dat niet goed.


Door: Maud van der Wouw

De 18 meter hoge kerstboom is een onderdeel van Kerst in Breda volgens velen. Met het verdwijnen van de boom, verdwijnt ook een traditie van Breda. Reacties als “De boom hoort er gewoon bij” en “Weg traditie”, laten dit duidelijk blijken.

Marianne Robben reageerde ook op het bericht en vindt het een blamage voor Breda. “De verspreide boompjes in bakjes hebben geen enkele impact op de stad. De megaboom wel, net als de traditie die eraan zit.” Het bericht wordt geëindigd met een oproep; “Tot slot een persoonlijke oproep aan Paul Depla om dit besluit te heroverwegen en de boom alsnog te realiseren. In ruil werk ik als marketingexpert een halve dag voor de gemeente!”

Anderen zijn sceptisch. “Ik denk dat dit een mooi idee is om de kerstgedachte wat meer te verspreiden. Maar kan me ook voorstellen dat sommige de grote boom zullen missen.” Sommigen laten door middel van foto’s zien dat zij Breda wel mooi vinden, ook zonder de grote boom. Het onderschrift luidt hierbij “bomen zijn prachtig versierd op verschillende plekken. Zeker een meerwaarde!”

Het enthousiasme over de boompjes mag dan niet onverdeeld groot zijn, over de sfeerverlichting in de binnenstad zijn veel mensen juist wel te spreken. De verlichting wordt “sfeervol, gezellig en mooi” genoemd. “Nu krijg je tenminste een echt kerstgevoel bij het inkopen doen voor Kerstmis.” Ook Marianne Robben is na het zien van de sfeerverlichting minder negatief; “O.k... Dit is een klein pleistertje.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief