Naomi Swinkels en Annemijn Elbers van Coffee & Cream
Naomi Swinkels en Annemijn Elbers van Coffee & Cream Wijnand Nijs

Nominatie Breda Pluim: Coffee & Cream

Algemeen

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: Coffee & Cream

Espressobar en lunchzaak Coffee & Cream kreeg in 2014 nog een hoge notering in de AD Koffietest 2014. Hier belandde de Bredase koffiezaak op de elfde plaats. Barista Lonneke Dijkhuis startte Coffee & Cream in 2012 in de Willemstraat, vlakbij het Centraal Station. Een krijtbord op de stoep, het karakteristieke oude pand waarin de zaak zit, een aantrekkelijke etalage met in zicht een hoop lekkernijen zoals brownies en worteltaart, maken dat je graag naar binnen wilt stappen.

Coffee & Cream is licht en ruim ingericht met mooie glas-in-lood elementen. Alles oogt daardoor meteen sfeervol. Bij binnenkomst tref je aan de linkerzijde de espressobar, waar een medewerker klaar staat om de reporter direct te helpen. Een koffie-to-go op weg naar het station is hier zo besteld. Terwijl je even wacht, word je bestelling klaargemaakt. Maar de ruimte biedt ook fijne zitplaatsen aan. In comfortabele banken kun je in Coffee & Cream doen alsof je thuis bent en genieten van je koffie met eventueel een taart, broodje of soep. Met een grotere groep kun je op de tweede verdieping plaatsnemen. Bijvoorbeeld voor een zakelijk overleg of een high tea, waar je wel even voor moet reserveren.

De koffiekaart is erg uitgebreid. De koffiebonen worden geleverd door Blanche Dael, een koffiebranderij uit Maastricht. De reporter kiest voor een witte chocolade cappuccino met de bosvruchten cheesecake, na vriendelijk aanraden van de medewerker. Alles wat wordt geserveerd is bereid in eigen keuken.

Je kunt goed merken dat eigenaar Lonneke, die druk in de keuken bezig is, en haar medewerker met liefde voor de zaak aan het werk zijn. Coffee & Cream kan zeker toegevoegd worden aan het lijstje van favoriete en gastvrije koffietentjes in Breda.

Over BredaPluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In de aanloop naar de uitreiking van de Pluim op 14 maart 2016 volgt een verkiezing en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.

Volg BredaPluim ook op Facebook.