Afbeelding

Bredase bands kunnen weer strijden in Band Battle

Cultuur

BREDA - Een battle aangaan als band is weer mogelijk in Breda. Vier enthousiaste scholieren van het Gymnasium in Breda richten onlangs de stichting Band Battle op. Doel is om jaarlijks ervoor te zorgen dat jongeren die in een bandje zitten, ruimte hebben om te kunnen spelen.

De initiatiefnemers Tijn Hendrikx (17), Songa Jansen (15), Stijn Valkenburg (17) en Willem-Pieter van Vlokhoven (18) zijn blij dat de oprichting rond is. “We liepen al lang met idee rond. Het is voor bands in Breda gewoon heel lastig om een podium te vinden. Wij denken dat we met de oprichting van deze stichting de bands kunnen helpen,” zo vertelt Valkenburg.

Stichting Band Battle wil hiernaast ook ervoor zorgen dat de sociale cohesie tussen Bredase middelbare scholen wordt versterkt. Valkenburg: “Door de scholen bij elkaar te laten komen, leren de leerlingen elkaar kennen. Dat zie je niet al te vaak en met verschillende optredens van verschillende bands maak je dat wel mogelijk.”

Mocht je je als band willen aanmelden voor de battle, zijn er een aantal voorwaarden. “Als je als band woont of op school zit in Breda, tussen de 12 en 18 jaar bent en minstens 20 minuten kan spelen.” Valkenburg voegt eraan toe: “Wat ze spelen maakt niet zoveel uit. Het kan gaan om covers of misschien wel zelfgeschreven muziek.”

Zelf zullen de initiatiefnemers niet meedoen. “En dat vinden we eigenlijk best wel jammer. Maar het is echt iets voor de bands en daarom hebben we besloten niet mee te doen.”

Aanmelden kan tot 1 januari 2016. De voorrondes vinden plaats in februari en maart. Hierbij bepalen enkele juryleden welke band door mag gaan naar de grote finale. Waar de Battles plaats gaan vinden, is nog niet bekend. “We hopen op de Mezz in Breda, maar dat is voorlopig nog even afwachten.”