Afbeelding
Freek de Swart

Mondiaal Centrum Breda brengt asielzoekers en Bredanaars samen

Algemeen

BREDA - Een ontmoeting tussen inwoners van de wijk Boeimeer, de stad Breda en de vluchtelingen die in asielzoekerscentrum (AZC) de Boschpoort verblijven. Dat is het doel van de bijeenkomst op 19 december, georganiseerd door de activiteitencommissie van het Mondiaal Centrum Breda (MCB).  

Door Maud van der Wouw

Het programma begint met het voorlezen van gedichten door Snjezana Matijevic. Zij leest uit haar eigen dichtbundel ‘Kleuren van mijn omgeving’. In haar bundel worden onderwerpen als heimwee en andere herinneringen aan verloren personen in een beeldende taal verwoord. Ook het settelen in een nieuwe omgeving krijgt de aandacht. De bundel wil ze aanbieden aan de vrijwilligers die bezig zijn voor vluchtelingen.

Het programma wordt afgesloten met een muzikaal optreden van Bredase zangers en zangeressen en musici uit het AZC zelf. Daarna is er gelegenheid tot mediteren.

Verder biedt het welkomstcomité paraplu’s aan die door Bredanaars zijn verzameld als teken van het aanbieden van een plek van veiligheid. Ook wordt er een maaltijd verzorgd, die door de vluchtelingen samen met de beheerder Leo Schinkel bereid is. Voor kinderen is er een ander programma.

De bijeenkomst vindt plaats op 19 december vanaf 15.00 uur aan de Roland Holststraat 71.