Onderzoek naar de Anneville Eik zorgde dinsdag voor lange files rond knooppunt St. Annabosch.
Onderzoek naar de Anneville Eik zorgde dinsdag voor lange files rond knooppunt St. Annabosch. Perry Roovers /SQ Vision

GroenLinks wil groen behouden bij verbreding A58

Algemeen

BREDA - De natuur in Breda moet zo veel mogelijk worden gespaard bij de verbreding aan de A58. Dit vindt de fractie van GroenLinks, die dat laat blijken in een pleidooi aan het college.

Vorige week werd bekend gemaakt dat de A58 niet in 2023 wordt verbreed, maar in 2020. Hiermee moet het aantal files op de snelweg afnemen. De fractie hoopt echter dat het college denkt aan de vele natuur- en recreatiegebieden in Breda. “Mede door het unieke Markdal, het Ulvenhoutse Bos en de andere groene gebieden is Breda een fijne stad om te leven en te wonen. De natuur heeft een positief effect op de waarde van woningen en op bedrijfsvestiging,” zo schrijft de fractie.

In de brief vraagt GroenLinks zich af of de gemeente, samen met vereniging Markdal en andere belanghebbenden, zich actief in gaat zetten om een goede leefomgeving in Breda te waarborgen. GroenLinks vraagt zich verder af of de omwonenden en andere belanghebbenden voldoende worden gehoord.

GroenLinks sluit met dit pleidooi zich aan bij vereniging Markdal. Die ziet graag een soort tunnelbak komen, waardoor alle natuur- en recreatiegebieden met viaducten in verbinding kunnen worden gebracht. Dit zorgt weer voor minder geluidsoverlast en stikstofbelasting.