De bouw van het vijfsterrenhotel aan de Nieuwstraat bereikte vrijdagmiddag zijn hoogste punt.
De bouw van het vijfsterrenhotel aan de Nieuwstraat bereikte vrijdagmiddag zijn hoogste punt. Stadsfotograaf Breda

Hoogste punt vijfsterrenhotel Breda, bouw op schema

Economie

BREDA - Het bouw aan het vijfsterrenhotel aan de Nieuwstraat in Breda verloopt verspoedig. Vrijdagmiddag werd onder toeziend oog van zo’n tachtig mensen het bereiken van hoogste punt van de bouw gevierd.

In totaal moet het hotel 95 kamers gaan tellen. Daarnaast is er ruimte voor een mooie lobby, een restaurant en vergaderzalen. Margot Cooijmans van exploitant Odyssey Hotel Group verwacht dat het hotel in april 2016 zijn deuren kan openen. “Eind april willen we eigenlijk de eerste klanten gaan ontvangen. Gelukkig ziet er ook zo naar uit. De eerste boekingen voor onder andere bruiloften en vergaderingen stromen al binnen, dus vertraging is eigenlijk geen optie.”

Het hotel moet een mooie mix met nieuwe en historische elementen worden. Cooijmans: “De beleving van het toen en nu moet naar voren komen in dit hotel. Klanten willen we lekkere bedden, goed eten en snelle Wi-Fi bieden, maar tegelijkertijd ook de historie van dit pand laten zien.”

Die historie laten zien, gebeurt onder andere door de drie hofhuizen, kapel en voormalig klooster in tact te houden. “Dit zie je ook in ons logo terug. Grand Hotel Nassau is iets nieuws en tegelijkertijd vind je er een historisch element in terug in de vorm van een element van dit gebouw uit de vijftiende eeuw.”

Naast een unieke locatie voor een overnachting, heeft het hotel nog meer voordelen. het hotel schermt met de ideale ligging voor internationale reizigers, waardoor het makkelijk te bereiken is voor steden als Eindhoven, Antwerpen/Brussel en de Randstad. Daarnaast kan iedereen in brasserie ‘De Liefde’ genieten van een hapje en drankje.