Leen de Bruijn met de Chris van Faassen-penning
Leen de Bruijn met de Chris van Faassen-penning Francois de Jonge

Chris van Faassen-penning voor Leen de Bruijn

Algemeen

BREDA - Leen de Bruijn heeft vrijdagavond bij Sibelicious de Chris van Faassen-penning 2015 ontvangen uit handen van wethouder Miriam Haagh. De vrijwilligers van het Brakkenfestival waren de winnaars bij de groepen en de vrijwilligers van het Welkomstcomite´ Asielzoekers Breda wonnen de aanmoedigingsprijs. Er waren in totaal elf genomineerden.

Miriam Haagh wethouder Zorg, Welzijn, Onderwijs en Wijkontwikkeling overhandigde de prijzen tijdens deze door Breda Actief georganiseerde avond aan de trotse winnaars. ”De Gemeente Breda feliciteert de winnaars van harte met deze prijs. Vele duizenden vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor de Bredase samenleving.”

Zij sprak haar dankbaarheid uit naar de genomineerden, maar ook naar de niet genomineerden. “Het uitreiken van de vrijwilligerspenning is daarbij een van de manieren om onze vrijwilligers te laten zien hoezeer wij het werk dat zij verrichten waarderen. De winnaars laten zien hoe breed en gevarieerd vrijwilligerswerk is en dat het op allerlei manieren een onmisbare bijdrage levert aan het functioneren van onze samenleving. Samen maken we onze stad en dorpen nog mooier en menselijker.”

Leen de Bruijn (71) kreeg de penning voor haar activiteiten als vrijwilliger in verschillende organisaties. “Hij zet zich nog steeds in voor Wijkraad Heusdenhout en speelt een verbindende rol in de wijk”, aldus de jury. Naast zijn 20-jarige inzet bij de wijkraad is Leen actief tijdens de collecte voor de Brandwondenstichting. Hij zet zich in voor het Sinterklaascomite´, verzorgt al 18 jaar de verspreiding van wijkkrant Heusdenhout Nieuws en hij helpt bij de op- en afbouw van diverse sociaal-maatschappelijke activiteiten. Ook heeft Leen een voortrekkersrol bij de Heusdenhoutse sjoelclub. 

Bij de groepen ging de penning naar de 300 vrijwilligers van het Brakkenfestival, dat  al 27 jaar bestaat voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar uit Breda.  Winnaar aanmoedigingsprijs werden de vrijwilligers van Welkomstcomite´ Asielzoekers Breda, een burgerinitiatief dat een hartelijk welkom wil cree¨ren voor asielzoekers, door onder meer taallessen te verzorgen voor asielzoekers en kinderactiviteiten te organiseren voor kinderen van het AZC.

Andere genomineerden waren Lieske van den Broek-Dirven (Allee Wonen), Corrie Jansen - van den Eijnden (Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout- Bavel), Henk Klerkx (SBC2000/ Tools to Work), Helma du Pont (Steungezin.nl), vrijwilligers van Boerderij de Pekhoeve, vrijwilligers van Democratische School Libertad Breda, vrijwilligers van Mentorschap West-Brabant, vrijwilligers van het Parkinson Cafe´ Breda.

Alle genomineerden voor de Chris van Faassen-penning 2015. foto Francois de Jonge