Een lege en volle rijrichting van de A27 dinsdagmiddag. foto Erik Eggens
Een lege en volle rijrichting van de A27 dinsdagmiddag. foto Erik Eggens

‘130 rond Breda geen probleem voor volksgezondheid’

Politiek

BREDA - Het verhogen van de maximumsnelheid van 120 naar 130 op de snelwegen rond Breda zorgt niet voor een volksgezondheidsrisico. Dat stelt het college van Burgemeester en Wethouders in antwoorden op vragen van GroenLinks.

Daarbij merkt het college op dat de gemeente geen invloed heeft op de besluitvorming rond de maximumsnelheid op de wegen rond de stad. Onderzoek van Ingenieursbureau Tauw heeft volgens het college uitgewezen dat bij verhoging van de snelheid van 120 naar 130 op de A58 en de A27 de grenswaarden niet in gevaar komen. “Vanuit luchtkwaliteit bezien is de verhoging inpasbaar”, concludeert het college.

Ook voor wat betreft het geluidsniveau ziet het college geen problemen. De geluidswaarden en de luchtwaarden worden gemeten over gemiddelden, een enkele uitschieter heeft daar geen invloed op, schrijft het college aan GroenLinks.

Breda gaat daarom geen actie ondernemen. “Wij zijn niet bereid om bezwaar te maken omdat uit onderzoek    blijkt dat er geen grenswaarden worden overschreden voor luchtkwaliteit. Ook verkeerskundig zijn er geen bezwaren.”