foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Woedende man rijdt met auto tuin buurman in

Politie

HOGE VUCHT - Een woedende man heeft zondagavond de voortuin van zijn overbuurman vernield door er met zijn auto in te rijden. Daarbij raakte ook de voorpui van het huis beschadigd. Het gaat om een uit de hand gelopen burenruzie. Twee mannen zijn aangehouden.

Zondag 13 december om 21.40 uur kwamen er verschillende telefoontjes binnen bij de politie dat het in de Namenstraat helemaal uit de hand zou lopen. Verschillende surveillance-eenheden spoedden zich naar de straat.

Daar troffen ze een groep mensen aan die erg emotioneel was. Verder was er een voortuin en rolluik vernield. Het duurde even voordat de agenten het verhaal duidelijk hadden. Er was een ruzie tussen twee overburen. Die was zo hoog opgelopen dat een van de bewoners met zijn auto de voortuin van de tegenpartij in was gereden. De voortuin, een beeld in de voortuin, een rolluik en het raam achter het rolluik waren daardoor vernield.

Toen een andere buurman de bestuurder achter het stuur vandaan wilde halen om erger te voorkomen werd hij het doelwit en moest hij springen voor zijn leven. De bestuurder van de auto reed op hem in. Deze man is aangehouden en een andere buurtbewoner, die zich nogal opwond over de hele situatie is ook aangehouden.

De chauffeur van de auto is voor de nacht ingesloten. De andere verdachte is met een proces-verbaal later op de avond weer heen gezonden. Het is nog onduidelijk waar de ruzie over ging.