Parkeerplaats Minervum.
Parkeerplaats Minervum.

Nieuw parkeerterrein Minervum blijft nog leeg

Algemeen

BREDA - Het is nog vrij leeg op het door de gemeente Breda aangelegde parkeerterrein op bedrijventerrein Minervum (Hoogeind) langs de A27 in Breda. De parkeerplaatsen werden afgelopen zomer aangelegd om te zorgen dat de parkeerdruk voor bedrijven afneemt. Echter is er nog geen enkele parkeerplek verhuurd.

Dat werd duidelijk uit antwoorden op vragen van D66-raadslid Frank Toeset tijdens de commissievergadering Bestuur & Maatschappij afgelopen week. De gemeente Breda kwam begin dit jaar op het idee om het lege bedrijventerrein om te toveren in een parkeerterrein. De gemeente verwachtte niet dat er een koper zou komen voor het bedrijventerrein en oordeelde daarom dat toevoeging van parkeerplekken beschikbaar voor de komende tien jaar een betere investering zou zijn. Het gaat om zo’n 100 plaatsen, aldus de woordvoerder van de gemeente.

De kosten voor het aanleggen van het parkeerterrein: 1,5 ton. De gemeente hoopte door middels van het verhuren van plekken zo’n 75.000 euro terug te verdienen. Nu die inkomsten uitblijven, wil Toeset. Zo ook bij D66 raadslid Frank Toeset: “Ik heb in de raadscommissievergadering aan wethouder Boaz Adank gevraagd of hij met de ondernemers in gesprek kan gaan om tot een oplossing te komen. Hij heeft daarin toegezegd, dus ik ben benieuwd.”

De gemeente wilde extra parkeerplekken zien aan Minervum 7041 omdat er een grote parkeerdruk zou zijn op het bedrijventerrein Hoogeind. Auto’s parkeren, ook sinds de nieuwe parkeerplekken, op straathoeken en in bermen.