Foto Flickr.com
Foto Flickr.com

Bewogen tweede kerstdag met dertiende TOF kerstcross

Sport

BREDA - Wie na het kerstmaal van eerste kerstdag meteen weer wat calorieën wil verbranden, die kan op tweede kerstdag meedoen aan de 13de editie van de TOF kerstcross. De cross begint en eindigt in de manage van Hoeve Galderzicht in Breda. De cross is geschikt voor hardlopers van alle leeftijden. Voor de kinderen is er een aparte kidscross.

Door Aysha van Gorp

De TOF kerstcross kent 4 onderdelen. De 4 en 8 kilometer zijn voor alle leeftijden, maar ook de speciale kidscross staat dit jaar weer op het programma. Deze is bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij ontvangen na afloop een medaille ter herinnering aan hun prestatie. En aan de hardlopers die graag hun hond meenemen is ook gedacht, voor hen is er de canicross. Deze cross is 5,7 kilometer lang.

Het parcours voert door de bossen en weilanden ten zuiden van de Galderse meren. De start en finish zijn in de manege van Hoeve Galderzicht aan de Rijsbergselaan 9 in Breda.

Vooraf inschrijven is mogelijk via www.inschrijven.nl en kost €5,50. Op de dag zelf bedraagt het inschrijfgeld €7,00. Voor de kidscross is dit €3,00.