Heksenwiel: frisse tegels en fleurige bloemen.
Heksenwiel: frisse tegels en fleurige bloemen. (Wijnand Nijs)

SP wil duidelijkheid over plannen Winkelcentrum Heksenwiel

BREDA - Leegstand kenmerkt momenteel winkelcentrum Heksenwiel. Aanleiding is volgens een aantal vertrekkers de te hoge huurprijs. Afgelopen week trok Pets Place aan de bel. Ook dat bedrijf dreigt het centrum te verlaten als de huur niet om laag gaat. Reden voor de SP om tijdens de raadsvergadering van aankomende donderdag om duidelijkheid te vragen.


De gemeente heeft 995.000 euro beschikbaar om de openbare ruimte van de vier winkelcentra op te knappen. Tijdens het actualiteitenuur gaat raadslid Dirk Uijl daarom, voor de tweede keer, de situatie aan de orde stellen. “De leegstand rondom Heksenwiel is een slepend dossier en het is tijd om het tij te keren. Afgelopen zomer zijn de plannen gepresenteerd aan de winkeliers en dat werd goed ontvangen. Die plannen zouden nu in de afrondende fase zitten. Ik ben daarom benieuwd naar de plannen en welk geld waar naar toe gaat”, zo laat Uijl weten.

Heksenwiel is een A1-locatie, anders gezegd een uitstekende locatie voor ondernemers en klanten. De huur is daar op afgestemd. “Nu er zoveel winkelpanden leeg staan kun je je af gaan vragen of het niet naar een A2 of B-locatie moet gaan”, stelt Uijl. DELA Vastgoed moet daarvoor als eigenaar de huur verlagen. “De vraag is ook in hoeverre DELA Vastgoed hierin mee werkt. Die moeten de hand in eigen boezem steken en de maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.”

Naast de SP is ook bij bezoekers van winkelcentrum Heksenwiel de leegstand niet onopgemerkt gebleven. Buurtbewoner Lars Hobma richtte daarom Facebookpagina ‘Winkelcentrum Heksenwiel Noodkreet’ op, om de gemeente, DELA Vastgoed en de lokale politiek wakker te schudden. Hobma: “Het ging al langer niet goed met de panden op Heksenwiel. Veel ondernemers en klanten klagen dat er veel te veel winkels verdwijnen. Ik besloot daarom, nadat ik onder andere contact heb gehad met Pets Place en Limburgia, deze pagina op te richten.”

Hobma heeft diverse ideeën om het winkelcentrum een positieve impuls te geven. “Denk hierbij aan proeverijen of winacties. Maar het kan zomaar een muziekgroep zijn die mij al heeft benaderd. Zij zouden bereid zijn om op te komen treden om meer leven in de brouwerij te krijgen op Heksenwiel.”

De Facebookpagina ‘Winkelcentrum Heksenwiel Noodkreet’ telt ruim 1100 likes. Dat is twee keer zoveel likes als de officiële pagina van Heksenwiel, namelijk 472 likes.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief