De medaillewinnaars.
De medaillewinnaars. Glitters

Goud en zilver voor Glitters Prinsenbeek

Sport

PRINSENBEEK - De dames van Dance & Twirlvereniging Glitters uit Prinsenbeek hebben afgelopen weekend goud en zilver behaald bij de NK in Almere en Waalwijk.

Door Aysha van Gorp

Op zaterdag 12 december wist Lizan Hendrickx een zilveren medaille te bemachtigen tijdens het NK majorette in Waalwijk. Op zondag 13 december sleepte Sandra Haarbosch tijdens NK Runner-up Twirl in Almere zowel goud als zilver binnen.

Tijdens het NK majorette voor de jeugdleden waren namens Glitters Brittanique Baert, Jamila Belhadj en Lizan Hendrickx aanwezig. Brittanique en Jamila lieten op het onderdeel Technisch Programma niveau 1 hun oefening zien. Brittanique behaalde een 4e plaats en Jamila eindigde op de 10e plaats. Lizan vertoonde haar oefening op het onderdeel Technisch Programma niveau 2.  Met haar oefening veroverde ze een zilveren medaille.

Ook het NK Runner-Up Twirl verliep goed voor de dames uit Prinsenbeek. Elvira Oomen en Sandra Haarbosch waren hierbij aanwezig. Elvira deed mee aan het onderdeel junior 2-baton. Ze behaalde hier een 7e plaats. Sandra vertoonde haar kunsten tijdens het onderdeel senior 1-baton en senior Dance Twirl. Ze wist hierbij goud te behalen op het onderdeel Dance Twirl en ook kwam ze thuis met een zilveren medaille voor haar prestatie op 1-baton.

Aankomende zaterdag 19 december wordt er in Waalwijk het NK majorette gehouden voor de junior en senior leden. Namens Glitters is hier Elvira Oomen hierbij aanwezig met haar Dance Twirl.