Het is rustig op de Voorjaarskermis in Breda. foto: Annet Goos
Het is rustig op de Voorjaarskermis in Breda. foto: Annet Goos

Nostalgische familiekermis op Kasteelplein en in deel Valkenberg

Cultuur

CENTRUM - Breda krijgt een nostalgische familiekermis op het Kasteelplein en in een klein deel van park Valkenberg. De kermis staat er van 3 tot en met 8 juni. Het gaat om een pilot. 

De kermis krijgt kleinschalige attracties en straattheater. De gemeente onderzoekt of ook een deel van de Grote Markt aan de locatie kan worden toegevoegd.

Volgens wethouder Boaz Adank, wethouder Economische Zaken, kunnen jong en oud zes dagen lang genieten van een nostalgische familiekermis. "De historische binnenstad vormt daarvoor een prachtig decor. De komende tijd gaan we samen met omwonenden, ondernemers, de ambulante handel en andere betrokkenen in gesprek om deze pilot tot een succes te maken.”

De periode van de kermis is afgestemd op andere evenementen. De kermis is open tussen 14.00 uur en 22.00 uur en op vrijdag- en zaterdagavond tot maximaal 23.00 uur. De voorjaarskermis op het Chasséveld komt hiermee te vervallen.

Over de exacte invulling van familiekermis vindt de komende periode afstemming plaats met betrokken partijen in de stad. Na afloop van de pilot volgt een evaluatie en besluit over de kermis in 2017.