Een deel van het DJ-team dat het Glazen Huis in Prinsenbeek gaat bevolken.
Een deel van het DJ-team dat het Glazen Huis in Prinsenbeek gaat bevolken. Niels Paans

Prinsenbeek maakt zich op voor Glazen Huis

Cultuur

PRINSENBEEK - Geld op halen tegen kanker, muziek draaien en 96 uur lang opgesloten zitten: het Glazen Huis in Prinsenbeek gaat woensdagavond van start.

Dj’s Arjan Hermans, Angelique Kuijpers, Frank van der Aa, Ronald van den Berg, Marco van der Hoeven en Robin de Craen zijn woensdagmiddag al in de weer bij het Glazen Huis, dat een plekje heeft gevonden op de Markt, naast de tijdelijke ijsbaan. “We zijn druk bezig om alles klaar te hebben voor we van start gaan”, vertelt Angelique Kuijpers. “Qua installatie moeten alles kloppen natuurlijk, maar ook dingetjes als een slaapzak en dekbed moeten geregeld zijn. Die liggen gelukkig al klaar.”

Net als vorig jaar halen de dj’s geld op voor KWF Kankerbestrijding. “Kanker is iets wat echt leeft onder de mensen”, weet Kuijpers. “Ook komen steeds meer jongere mensen in aanraking met de ziekte. Dat is natuurlijk verschrikkelijk en daarom is er gekozen om deze samenwerking een vervolg te geven.”

96 uur lang geen stap buiten zetten is natuurlijk een hele opgave. Toch vindt Kuijpers het geen probleem. “De tijd gaat zo snel als je in het Glazen Huis zit. Er is altijd wel wat te doen. Zo zijn er mensen die een muzieknummer aanvragen, moet je de balken in het tv-scherm van nieuwe informatie voorzien en loopt je tijdlijn op social media vol.”

Vorig jaar haalde de dj’s zo’n 17.000 euro binnen voor KWF. Wat het dit jaar wordt, durft Kuijpers nog niet te zeggen. “We hopen natuurlijk op een nog hoger bedrag, maar we gaan ons nergens op vastbinden. We zien het wel,” aldus Kuijpers.

De dj’s worden woensdagavond officieel opgesloten. De uitzending op BredaNu begint woensdagavond om 19.00 uur. Op de overige dagen beginnen de uitzendingen om 18.00 uur. Zondagavond om 20.00 uur mogen de dj’s weer een stap buiten het Glazen Huis zetten.