Afbeelding

Bibliotheek Zuid nu ook van de Toekomst

Algemeen

BREDA - De voormalige bibliotheek in Zuidoost is gerestyled en omgebouwd naar een vestiging die het volledige zuidelijke deel van Breda gaat bedienen: Bibliotheek Zuid. De vestiging is woensdag door directeur Gertjan Endedijk officieel geopend.

Zuid is de tweede stadsdeelbibliotheek die is omgevormd als onderdeel van de transitie naar Bibliotheek van de Toekomst. De andere staat in de Haagse Beemden, bij winkelcentrum Heksenwiel.

Onderdeel van de vernieuwing is de nieuwe presentatie van de collectie. Die staat nu gerangschikt in de verschillenden ‘beleefwerelden’ waarin de boeken en materialen aan de hand van thema’s worden gepresenteerd. Spannende boeken staan bijvoorbeeld in de wereld ‘Spannend en Avontuur’ en in de wereld ‘Liefde en Leven’ zijn boeken en materialen over verschillende hobby’s te vinden. Ook wordt met thema’s ingespeeld op de actualiteit.

In verband met de sluiting van de vestigingen in Ulvenhout en Bavel is de collectie kranten en tijdschriften in deze stadsdeelbibliotheek met 30% verhoogd. De jeugd- en volwassenencollectie in deze vestiging zijn uitgebreid om het aanbod te verbreden. Om ter plaatse te kunnen lezen zijn er zitjes gemaakt, is er een leeshoek met grote tafels en een koffiecorner.