De Bredase binnenstad is dezer dagen feestelijk verlicht.
De Bredase binnenstad is dezer dagen feestelijk verlicht. Wijnand Nijs

Vier tips voor een sfeervol weekend in aanloop naar kerst

Cultuur

BREDA - Na de vele kerstmarkten van afgelopen weekend, blijft Breda in de kerstsferen. Zo ook dit weekend, waarin er weer een aantal evenementen op het programma staan. Een overzicht.

Work-out Valkenbergpark
Op zaterdag 19 december om 9.30u vindt op het grasveld voor T-Huis in het Valkenbergpark een work-out plaats. Hierin zullen vele Bredase vrouwen in beweging komen. Tegelijkertijd wordt er geld opgehaald voor Serious Request, dat dit jaar in het teken staat van jongeren in conflictgebieden.

Winter Wonderland
Het Cultuurplein aan de Nieuwe Veste in Breda zal vrijdag 18 december vanaf 20.15 uur worden omgebouwd tot een winterwonderland. Er zal veel muziek worden gespeeld en daarnaast vind je er veel kerstversiering en gluhwein. Een kaartje kost 5 euro per stuk, mensen met een BredaPas betalen €2,50.

Kerstmarkt Dr. Struyckenplein
Op zaterdag 19 december van 11:00-18:00 uur vindt op winkelcentrum van Dr. Struyckenplein in Breda een kerstmarkt plaats. Er zullen diverse kraampjes te vinden zijn waar winkeliers en andere kraamhouders achter zullen staan. Ook vind je er een springkussen en een pruttelpot, waar men gratis warme chocomel kan drinken. Ook is er de mogelijkheid om met de Kerstman op de foto te gaan.

Kerst Inn
Op het Graaf Engelbrecht college in Breda vindt op zaterdag 18 december tussen 16:00-19:00 uur  ‘Kerst Inn’ plaats. Naast een optreden van Saskia Dan van Hollands Got Talent, kunnen er bijv. ook kerststukjes of kerstkoekjes worden gemaakt.