Logo bredavandaag.nl
Amphia artist impressie van de nieuwbouw zoals die in 2019 gereed moet zijn.
Amphia artist impressie van de nieuwbouw zoals die in 2019 gereed moet zijn.

Financiering nieuwbouw Amphia rond; ziekenhuis in 2019 open

BREDA - Het Amphia Ziekenhuis heeft de financiering voor de nieuwbouw van het ziekenhuis rond. Dat meldt het Amphia vrijdagmiddag.


De grootschalige nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht liep wegens moeizame onderhandelingen met de banken vertraging op. Dat werd afgelopen zomer duidelijk. Toen maakte het ziekenhuis ook al duidelijk dat dit uitstel geen afstel betekende. “De gesprekken met de banken duren langer dan we hadden verwacht”, bevestigde woordvoerder Judith Jansen. “De onderhandelingen verlopen constructief, maar zo’n proces vraagt nu eenmaal zorgvuldigheid en dat kost tijd.”

Amphia bereikte nu met een bankenconsortium bestaande uit de ING, BNG Bank en Rabobank overeenstemming over de financiering van de nieuwbouw van het ziekenhuis. In 2019 opent het nieuwe, moderne ziekenhuis aan de Molengracht in Breda haar deuren.

Olof Suttorp, voorzitter van de Raad van Bestuur van Amphia is blij met deze belangrijke mijlpaal. “Met de financieringsovereenkomst geven de banken namelijk aan vertrouwen te hebben in de sterke positie van ons ziekenhuis binnen de gezondheidszorg in Nederland.”

Met de nieuwbouw krijgt Amphia er straks 75.000 m2 bij. Samen met de bestaande zorglocatie aan de Molengracht ontstaat er een nieuw ziekenhuis van 128.000 m2. Dat is 30% reductie ten opzichte van de huidige oppervlakte van de gebouwen aan de Molengracht en de Langendijk. Doordat het totale zorgaanbod en de ondersteunende diensten niet langer op twee locaties in Breda worden aangeboden, wordt ruimte bespaard.

De nieuwbouw biedt ruimte voor 572 eenpersoonskamers. In totaal heeft het ziekenhuis straks 22 operatiekamers. Met het totale nieuwbouwproject van Amphia is een bedrag van zo’n 225 miljoen euro gemoeid. Vanaf 2019 zullen dagelijks zo’n 4.200 patiënten gebruik maken van de nieuwe hoofdentree.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief