Afbeelding
Dex Bos

Smakelijk Breda: Pulled pork medaillons bij De Colonie

Blog

BLOG - Foodblogger Dex Bos neemt voor Smakelijk Breda al meer dan een jaar wekelijks de proef op de som bij de Bredase horeca. Lunch, diner of zelfs ontbijt, Bos test de kaart. BredaVandaag plaatst wekelijks een blog. Deze week: Pulled pork medaillons bij De Colonie.

De Colonie is een gezellig restaurant op de Grote Markt. In de zomer is het grote zonnige terras altijd gevuld, nu begeef ik mij in het restaurant met huiskamersfeer. Bij De Colonie kun je lunchen en dineren. Ook leuk is Colonie Bites waarbij je zelf je eigen lunch kunt samenstellen met verschillende hapjes.

Momenteel heeft De Colonie een 3-gangen maandmenu met wildgerechten voor 32,50 euro. Deze foodblog gaat over 3 gerechten van de huidige menukaart. Het aperitief waar ik mee start is Croft Pink Port (5 euro). Croft Pink is een volle rosé port met duidelijke fruittonen. Ook het bruine waldkornbrood komt op tafel, inclusief roomboter en een huisgemaakte sandwich spread, lekker fris!

Voorgerecht

Het voorgerecht is een carpaccio van rode en gele biet (7,50 euro). Dit koude voorgerecht is lekker fris en heeft de pure smaken van de bieten. Ik ben zelf een groot liefhebber van biet, dus dit is smullen! Dankzij de kastanjecrème, roomkaas en vijgencompote krijgt het gerecht nog meer smaak en beleving. Dit scherp geprijsde voorgerecht is ideaal voor de vegetariërs onder ons.

Wijnsuggestie: Simonsig Estate Chenin Blanc 2015 (3,90 euro)

Hoofdgerecht

Eén van de specialiteiten van De Colonie is naar mijn mening de pulled pork. Eerder schreef ik over het broodje pulled pork, dit hoofdgerecht bevat medaillons van pulled pork, omwikkeld met buikspek (18,50 euro). De pulled pork is en blijft een aanrader! Het garnituur (dat kan wisselen) bestaat bij mij uit onder andere Roseval aardappeltjes, bitterballen van spruitjes, wortel, tomaat en de altijd smaakvolle madeirasaus. Een lekker winters hoofdgerecht, mooie portie en opmaak!

Wijnsuggestie: Viu Manent Reserva Carmenère 2011 (5 euro)

Nagerecht

Als dessert kies ik een klassieker: sabayon met vers fruit en vanille-ijs (7,50 euro). Sabayon is een van oorsprong middeleeuws Italiaans nagerecht op basis van geklopte eierdooiers, suiker en een alcoholische drank dat wordt stijfgeklopt. De chefkok gebruikt bij de sabayon (die goed is gelukt!) de Franse likeur Grand Marnier. In combinatie met onder andere de bramen, ananas, druiven en het vanille-ijs is dit een aangename afsluiter van mijn diner bij De Colonie.

Wijnsuggestie: Viu Manent Noble Sémillon 2014 (6 euro)

Conclusie

De gezellige huiskamersfeer maakt De Colonie als restaurant uniek op de Grote Markt. De carpaccio van biet is een aanrader, net als de pulled pork. Zowel het broodje met de lunch als deze medaillons met buikspek. De gerechten zijn mooi van formaat en gezien de prijsstelling krijg je echt waar voor geld.