Afbeelding

Steungezin.nl vergoedt voor 13 mille aan rekeningen

Algemeen

BREDA - Hèt internetplatform voor persoonlijke armoedebestrijding in Breda, Steungezin.nl, heeft sinds de start eind augustus vorig jaar meer dan 200 matches gemaakt voor bijna € 13.000. Dat maakte de organisatie bekend bij de lancering van haar nieuwe website.

Met deze nieuwe website verwacht het initiatief nog meer matches te kunnen maken, waarmee Bredanaars met financiële problemen geholpen kunnen worden. De site is ontwikkeld door Beer n Tea, dat dit deed als maatschappelijk partner.

Op Steungezin.nl staan rekeningen van Bredase mensen die ze zelf niet kunnen betalen. Stadgenoten kunnen hen rechtstreeks helpen door die rekening voor hen te betalen. Zelfs op buurtniveau. “Anoniem, maar toch heel persoonlijk door de berichten die men elkaar kan sturen via Steungezin.nl”, aldus de organisatie.

Het platform is nu uitgebreid met een betere zoekfunctie door internetbedrijf Beer n tea, dat zich voor de komende jaren heeft verbonden aan Steungezin.nl. “Waarbij wij betrokken blijven bij de doorontwikkeling van het concept en de website”, aldus mede-eigenaar Berend Buningh. Steungezin kreeg tevens steun van het Bredase Grez-Mahie Fonds, een bijdrage uit de Ab Harrewijnprijs en de Gemeente Breda.

Steungezin.nl is ervan overtuigd dat het aantal matches flink kan groeien door de verbeterde website. “Ik kom wel terug als de zoekfunctie van jullie website is verbeterd.”, zo lieten meerdere donateurs ons weten.”

Voor Steungezin komen Bredanaar in aanmerking die een BredaPas of een Voedselbankkaart hebben. Na het aanmaken van  een profiel aan en zet er een rekening op die je nog niet zelf hebt betaald (de betaaldatum mag niet verlopen zijn).