Grote drukte bij het afscheid van kastelein Wiljan Rommens
Grote drukte bij het afscheid van kastelein Wiljan Rommens Carl Mureau

Zware vliegtuigen boven Breda: het best gelezen nieuws van augustus 2015

Algemeen

Ook 2015 was een jaar vol nieuwswaardige gebeurtenissen. Zo werd waardig afscheid genomen van Wiljan Rommens en hingen zware vliegtuigen boven Breda. Welk nieuws werd het best gelezen? En welke gebeurtenissen trokken de meeste aandacht? Een overzicht van de best bekeken berichten in 2015. Met in deze aflevering: het nieuws van augustus.

Afscheid Wiljan Rommens
Augustus kende een bijzonder afscheid van Wiljan Rommens (54), de kleurrijke kroegbaas van feestcafé ’t Stammeneke. “Heel indrukwekkend, het is bijna jammer dat hij dit zelf niet mocht meemaken”, zei NAC-coryfee Hans van den Dungen. Normaliter was de Vismarktstraat op maandagochtend stil en verlaten. Maar tijdens het afscheid stond de uitgaansstraat stampvol mensen. Zij wilden Rommens een waardig vaarwel geven. Uiteindelijk gingen zo’n zeshonderd ballonnen tegelijk de lucht in, begeleid door een hartverwarmend applaus, ingezet door Wolter Kroes. Kroes zong bij de kist van Rommens twee nummers voor zijn favoriete kastelein. “Niemand maakt zo veel los in mij, alleen maar hij..” Kroes: “Vriend, dit verdien je, 100.000 procent. Wij laten je nooit los!”

Open brief aan Mats Seuntjes
Eén van de best gelezen berichten was ook de open brief van Thijs Kroezen aan Mats Seuntjes. Een brief die eindigde met de zinnen: “Ik denk niet dat de NAC-supporter en veeleisende supporter is. Er zijn denk ik maar twee eisen die hij of zij stelt: Er moet bier geschonken worden en de spelers moeten de NOAD-mentaliteit uitdragen. Laat de supporters voor het bier zorgen. Laat de NOAD-mentaliteit zien, Mats. Als je dat doet, weet ik zeker dat de Grote Markt luidkeels zal scanderen: Kampioen met Mats Seuntjens, kampioen met Mats Seuntjens.”

Zware vliegtuigen boven Breda
Halverwege augustus vroegen verschillende mensen zich af: Wat zijn die zware vliegtuigen die zo laag over de stad scheren? Wat is er aan de hand? Het geruststellende antwoord kwam van het ministerie van Defensie. De vliegtuigen hingen boven Breda vanwege reguliere trainingsvluchten met een Hercules-transportvliegtuig. En dat betekende dat er niets bijzonders aan de hand was.

Arrestatie met zeven politieauto’s
In diezelfde maand arresteerde de politie vier mannen van 41, 39, 23 en 17 jaar oud op de Loevesteinstraat. Eén van hen werd gezocht vanwege bedreiging en mishandeling in Bavel. Bij de aanhouding trof de politie in de auto van het viertal een automatisch vuurwapen, een neppistool en een busje pepperspray aan. De hoofdverdachte zou aan het eind van de middag in Bavel twee mensen hebben bedreigd. Eén van hen zou zijn mishandeld. Zo’n zeven politieauto’s kwamen ter plekke om de man aan te houden.

Van Tilburg-Bastianen Groep slaat zijn slag
Autodealerbedrijf Van Tilburg-Bastianen Groep (TB Groep) nam in augustus voor Breda en Oosterhout het dealerschap van de automerken SEAT en Skoda over van de Brabantse firma Tigchelaar Groep. Dankzij de overname krijgt het bedrijf van Algemeen Directeur van TB Groep Marc Koenders er in totaal 25 nieuwe collega’s bij en gaat de groep naar verwachting zo’n 550 nieuwe auto’s per jaar meer verkopen.