Auto maakt een U-bocht bij het Valkenberg.
Auto maakt een U-bocht bij het Valkenberg. (Tessa Gorissen)

‘Verkeersacrobaten’ bij Park Valkenberg: het best gelezen nieuws van oktober 2015

Ook 2015 was een jaar vol nieuwswaardige gebeurtenissen. Zo probeerden automobilisten bij het Valkenberg de gewijzigde verkeerssituatie te ontlopen en overleed Guido Pas. Welk nieuws werd het best gelezen? En welke gebeurtenissen trokken de meeste aandacht? Een overzicht van de best bekeken berichten in 2015. Met in deze aflevering: het nieuws van oktober.


Guido Pas overleden
In Oktober nam Breda afscheid van Guido Pas. Op 44-jarige leeftijd overleed de ‘deurmeneer’ bij Mezz, de vrijwilliger bij Breda Barst en Belcrum Beach en de medewerker bij Velvet in zijn slaap. “De schok is groot”, liet Mezz-directeur Frank van Iersel weten. Hij noemde Pas een muziekman. Pas deelde zijn liefde voor muziek met zijn Facebookvrienden. Iedere dag plaatste hij een ‘Onder den naald’-post op Facebook waarbij een nieuwe plaat uit zijn gigantische verzameling onder de aandacht werd gebracht. Van Iersel: “Toen er geen tip kwam, raakten we al ongerust.”

‘Verkeersacrobaten’ bij het Valkenberg
In diezelfde maand kende Breda een aantal ‘verkeersacrobaten’. Sinds de vernieuwingen aan het Valkenberg is ook de verkeerssituatie ter hoogte van de Delpratsingel gewijzigd. Doorgaand verkeer richting de Oranjesingle bestaat even niet. Tenminste, als je de rijrichting volgt. Niet iedereen deed dat. Zodra autoverkeer vanaf de Academiesingle afsloeg in de John F. Kennedylaan, begonnen de manoeuvres. Auto’s wilden keren, omdat ze niet het hele stuk om wilden rijden. Tijdens een kwartiertje spotten maakten zeker tien bestuurders een U-bocht, met soms bijna-botsingen tot gevolg. “We gaan onderzoeken welke fysieke maatregen in de straat mogelijk zijn”, meldde een woordvoerder van de gemeente.

Een Bredaas restaurant in Amsterdam
Ook in deze maand liet een aantal ondernemers van zich horen. Chefs Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk en hun zakenpartner Johanneke van Iwaarden kondigden aan in december restaurant Breda aan de Singel 210 in Amsterdam te openen. “Het wordt eten op hoog niveau.”

Man overlijdt op Moerlakenbrug
Oktober kende tot slot politienieuws. Bij een eenzijdig ongeval op de Moerlakenbrug kwam de bestuurder van een auto om het leven. Het ging om een 35-jarige man. Ook de hond van de man overleefde het ongeluk niet. De automobilist reed vlakbij de kruising met de Emerparklaan tegen een boom. Een getuige probeerde de man te reanimeren en gaf deze reanimatie over aan de hulpverleners die aankamen. De Moerlaken is berucht vanwege verkeer dat vaak met hoge snelheid het stuk tweebaansweg neemt. Met regelmaat worden er snelheidscontroles gehouden. 

Man gewond bij schietincident
Daarnaast raakte een 46-jarige man in oktober gewond bij een schietincident. De man werd gewond aangetroffen in de Merodelaan. De traumahelikopter werd opgeroepen voor de behandeling van de gewonde. Later werd hij met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. “De man was aanspreekbaar maar wilde niet vertellen over de toedracht en de omstandigheden waardoor hij gewond raakte”, vertelde de politie.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief