Ilse Wolf

DJ Hardwell slaapt met Chantal Janzen: het best gelezen nieuws van november 2015

Ook 2015 was een jaar vol nieuwswaardige gebeurtenissen. Zo bracht DJ Hardwell een nacht door met presentatrice Chantal Janzen en kreeg het Grande Theatre een nieuwe bestemming. Welk nieuws werd het best gelezen? En welke gebeurtenissen trokken de meeste aandacht? Een overzicht van de best bekeken berichten in 2015. Met in deze aflevering: het nieuws van november.


DJ Hardwell slaapt met presentatrice Chantal Janzen
Een spannende nacht voor DJ Hardwell in november. Hij bracht voor het RTL4-programma ‘Chantal blijft slapen’ een nacht door met Chantal Janzen. De presentatrice reisde met de wereldberoemde Bredanaar Robbert van de Corput mee. Als onderdeel van het programma bleef ze slapen. De twee hadden allebei een eigen kamer in een hotel, dat dan weer wel.

Documentaire Richi Martina
Zes studenten van de NHTV in Breda werkten voor een schoolopdracht aan een documentaire over Richi Martina, beter bekend als de trommelaar van Breda. De makers volgden Martina en brachten in beeld hoe een dag er over het algemeen uitziet voor de trommelaar. Begin december werd het project samen met alle andere projecten van jaargenoten getoond in Pathe Breda.

De nieuwe bestemming van het Grand Theatre
In november werd bekendgemaakt dat het Grand Theatre aan het Van Coothplein een andere bestemming kreeg. Eind november opende er een pop-upboekhandel, die over enkele maanden wordt uitgebouwd naar een boekhandel met horeca waar ook ruimte is voor evenementen. “We hebben inspiratie opgedaan bij El Ateneo Grand Splendid”, vertelde Thijmen Jansen.

Argentijns restaurant Los Toros afgebrand
Treurig nieuws voor restaurant Los Toros aan de Haagdijk. Daar woedde in november een korte hevige brand. Vlammen kwamen meters hoog boven het dak uit en de brandweer kwam met meerdere voertuigen uit de regio in actie. Onder meer een hoogwerker werd ingezet. De brandweer schaalde de brand na korte tijd op naar grote brand. Eén persoon liep lichte brandwonden op. “Het ontstaan van de brand is nog onduidelijk”, vertelde een politiewoordvoerder bij de Haagdijk. Het Argentijns restaurant Los Toros is door de brand volledig verwoest.

NAC in top drie aantal toeschouwers
Voor NAC was november een goede maand. De club scoorde op alle fronten. Niet alleen werd FC Den Bosch overtuigend met 3-0 geklopt, de wedstrijd bracht NAC in een bepaald weekend in november ook nog eens in de top drie als het gaat om best bezochte wedstrijden in het betaalde voetbal. Alleen bij Ajax (47.932) en Feyenoord (47.500) zaten er meer supporters op de tribune. Bij NAC stond de teller op 15.860 toeschouwers.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief