Cees van der Horst (BOB) tijdens de installatie van het college van Breda'97, CDA, GroenLinks, PvdA en SP op 15 mei 2014.
Cees van der Horst (BOB) tijdens de installatie van het college van Breda'97, CDA, GroenLinks, PvdA en SP op 15 mei 2014. Peter Visser

Recesreflectie Fractie BOB: 'Vragen horen wel gewoon beantwoord te worden'

Politiek

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Die laatste weken van het jaar zijn bij uitstek geschikt voor het opmaken van de balans en het overdenken van het voorbije jaar. Dat is dan ook wat BredaVandaag vraagt aan de fractievoorzitters van de Bredase politieke partijen. Hoe kijken zij naar het roerige jaar dat achter hen ligt? Vandaag: Cees van der Horst van Fractie BOB. 

- Wat was het hoogtepunt van het afgelopen jaar?

"Als BOB hebben we heel veel hoogtepunten. Zo zijn veel van onze moties, die eerst weggestemd werden, nu in nieuwe coalitie wel opgenomen zoals; 15 min. gratis parkeren wat de aanzet moet zijn omdat het systeem uiteindelijk toch aangepast wordt met achteraf betalen. Dat is natuurlijk dé wens van alle ondernemers. Ook mooi is Techlog, waar wij een motie voor indienden en wat daarmee mede vlot is getrokken. En wat mij als partijleider en fractievoorzitter verheugd is de betrokkenheid van onze leden en de persoonlijke groei die mijn commissieleden en raadslid hebben gemaakt."

- Wat was het dieptepunt van het afgelopen jaar?

"Tja, fractie BOB zag diverse dieptepunten maar het toppunt is zeker het niet beantwoorden van vragen over de kosten van de crisisnoodopvang. En als dan uiteindelijk het antwoord komt is het wel heel gekleurd! De ambtelijke uren worden maar even niet mee gerekend en niet berekend. Dat dan ook nog de pers dit niet ziet is heel dieptreurig en dan ga je echt denken aan de linkse journalist. Ook afgelopen raadsvergadering dat de wethouder tot driemaal toe een vraag niet beantwoord en voorzitter niet ingreep. Nu moeten we daar deze week nog art 41 vragen over gaan stellen."

- Wat kan de partij het komende jaar beter doen?

"Zelf meer doen aan media en berichtgeving. Onze leden en aanhang weten wat we doen en zijn goed bekend met onze standpunten, maar niet alle Bredanaars weten dat. Ook veel meer duidelijk maken dat we niet alleen staan voor ouderen en ondernemers maar een echte lokale Bredase partij zijn."

- Op welk dossier/onderwerp komt de focus te liggen? (en ja, dan mag er slechts één gekozen worden)

"Werkgelegenheid! Want een economische sterke stad is ook een sociale stad."