Afbeelding
Sam van Bracht

Bredanaar Sam van Bracht gaat voor wereldtitel FootGolf in Argentinië

Sport

BREDA - Bredanaar Sam van Bracht werd in september van dit jaar Nederlands Kampioen FootGolf en bereidt zich nu voor op het WK dat in Argentinië wordt gehouden. Van 5 tot 10 januari neemt hij het op tegen zo’n 300 andere footgolfers. “Ik zit bij de dertig man die kans maakt op de titel”, aldus de Nederlands kampioen.

FootGolf, de naam zegt het eigenlijk al: golfen met je voet. In plaats van met een golfbal en een club wordt er gespeeld met een voetbal. “Het is een groeiende sport in Nederland. Heel veel mensen hebben het wel eens een clinic FootGolf gevolgd en een paar duizend footgolfers doen het nu met enige regelmaat.”

Van alleen het professioneel FootGolf komt Van Bracht nog niet rond. “Als je op het podium eindigt van een groot toernooi krijg je rond de tweeduizend euro, maar ik heb het breder getrokken. Ik geef al een aantal jaren clinics en heb inmiddels een paar sponsoren. Die krijg je wel iets makkelijker als Nederlands kampioen.” Via de clinics is hij ook zelf betrokken geraakt bij de sport. “Eerst organiseerde ik alleen clinics. Sinds anderhalf jaar speel ik zelf fanatiek FootGolf.”  

Afgelopen week speelde Van Bracht nog een toernooi in Spanje als voorbereiding op het wereldkampioenschap. In de Spaanse stad Marbella werd hij derde. “Het ging lekker, volgens mij heb ik een prima toernooi gespeeld. Het begin was niet goed, maar ik eindigde uiteindelijk op het podium. Dan mag je heel tevreden zijn.”

Nog een paar trainingssessies in Nederland en dan reist Van Bracht samen met vijftien landgenoten op 3 januari af naar Argentinië. Over zijn kansen is de Bredanaar duidelijk. “Er doen 300 man mee uit dertig verschillende landen. Van die deelnemers zijn er dertig tot veertig die dichtbij elkaar zitten en kans maken op de wereldtitel. Ik zit zeker bij de kanshebbers op de titel”, besluit Van Bracht zelfverzekerd.