Afbeelding
Dex Bos

Smakelijk Breda: High choc bij Chocolate Company

Blog

BLOG -  - Foodblogger Dex Bos neemt voor Smakelijke Breda al meer dan een jaar wekelijks de proef op de som bij de Bredase horeca. Lunch, diner of zelfs ontbijt, Bos test de kaart. BredaVandaag plaatst wekelijks een blog. Deze week:  High choc bij de Chocolate Company.

Chocolate Company is sinds het voorjaar geopend op het Van Coothplein. Breda mag blij zijn met de komst van Chocolate Company, want deze hotspot is een aanwinst voor het bruisende plein. Chocolate Company is een combinatie van horeca en winkel met onder andere koffie, gebak, ontbijt, lunch en vooral heel veel chocolade! 

Bij Chocolate Company hangt een relaxte sfeer. Ik en mijn tafelgenote maken er een gezellig middag van met een high choc (14,75 euro p.p.). Een high choc is en soort high tea met veel chocolade en begint met de beroemde hotchocspoon, waarbij je keuze hebt uit maar liefst 60 verschillende smaken.

 

Je mag je smaak zelf uitkiezen in de winkel, dat is leuk! Het aanbod is enorm en dat maakt de keuze extra lastig. Van Irish whisky en brownie tot speculoos en marshmallow. De hotchocspoon gaat in een mok met

warme melk. Hierdoor krijg je een heerlijke chocolademelk met een unieke smaak. De zoete strawberry pink pepper en de tiramisu zijn in ieder geval goedgekeurd!

Na de hotchocspoon volgt een grote plank met diverse lekkernijen om je vingers bij af te likken. Op het bord liggen twee soorten gebak: een heerlijke brownie (nog lekker smeuïg van binnen) en een cheesecake met een bodem van speculaas, twee voltreffers! Ook de bonbons zijn stuk voor stuk erg smaakvol, zoals de cacaotruffel met framboos en de krachtige bonbon met donkere ganache.

Als luchtige frisse tegenhanger van het machtige gebak krijg je rollin’ delight, ook te bestellen als ontbijt en lunch. Het Italiaanse tramezzini brood is in stukjes gesneden en heeft verschillende vullingen: eiersalade, zalm en serranoham. Eyecatcher van de high choc is zonder twijfel de hotchocdip chocoladefondue! Dankzij een simpel theelichtje heb je continu warme chocolade, wie wordt daar niet blij van?

Er is meer dan genoeg om te dippen in de warme chocolade. Denk aan koekjes, marshmallows, druiven, aardbeien en licht geroosterd brood! Laatstgenoemde kun je op smaak brengen met chocspread. Je hebt de keuze uit drie smeersels: hazelnoot, brownie en pistache. Mijn favoriet van de drie is de brownie, deze chocspread is lekker vol van smaak. Tot slot heb je bij al dit lekkers ook nog eens onbeperkt thee, ideaal bij alle chocolade.

Conclusie
De high choc bij Chocolate Company is uniek in zijn soort. Je wordt verwend met verschillende smaakvolle lekkernijen uit de keuken en de winkel van Chocolate Company. Neem gerust de tijd, want dit doe je niet in een uurtje. Vergeet bovendien niet om met een lege maag aan te komen, want na een high choc ga je met een volle buik naar buiten. Een aanrader!

Dex Bos
Smakelijk Breda is een onafhankelijk journalistiek platform dat samenwerkt met een selectie horecazaken die op geen enkele wijze inspraak hebben op de inhoud van foodblogs.