foto Matt Preston / Flickr.com
foto Matt Preston / Flickr.com

Speler TVC slaat voetballer JEKA gebroken kaak

Sport

BREDA - Een wedstrijd tussen TVC3 en JEKA7 is afgelopen weekend uit de hand gelopen. In de schermutseling die ontstonden nadat JEKA in de tweede helft een strafschop kreeg, sloeg een speler van TVC3 een tegenstander in zijn gezicht. De voetballer van JEKA liep daarbij een gebroken kaak op.

De speler heeft aangifte gedaan, bevestigt de wedstrijdsecretaris van de club. Hij wil geen uitspraak doen over wat er op het veld is gebeurd, maar zegt wel: “Het is voor iedereen duidelijk dat dergelijke zaken niet op een voetbalveld thuishoren.”  Verder wil hij niet reageren en wacht hij de rapportage van de tuchtcommissie af. Die verwacht hij na de winterstop.

Volgens een getuige kenmerkte de wedstrijd zich ook voor het incident al door grove overtredingen van de kant van TVC. Daarbij raakte ook een andere speler van JEKA gewond. Deze moest met een wond aan zijn buik eveneens naar het ziekenhuis.

TVC-voorzitter Peter Nieuwlaat was niet op de hoogte van het incident. “Blijkbaar is door de leiders van beide teams afgesproken dat er geen rapport opgemaakt zou worden en dat de uitslag (1-2, red.) bleef zoals ie was toen er gestaakt werd”, aldus de voorzitter. “Dat verklaart ook waarom ik niet op de hoogte ben gesteld.” Volgens Nieuwlaat zou ook de scheidsrechter geen rapport opmaken. “Ik heb geen reden om die afspraak in twijfel te trekken, dat ik het er niet mee eens ben is vers twee.”

De leider van JEKA7, Tristan Withagen, bevestigt dit. "Ik was zelf niet bij deze wedstrijd aanwezig, maar de jongens hadden geen zin om nog eens terug te komen voor het restant. Achteraf gezien is dit niet zo handig, maar ik begrijp het wel." Het incident is nadien alsnog door het team gemeld bij de club, met het verzoek dit door te sturen aan de KNVB. "Ik hoop dat die er alsnog wat mee gaat doen." 

Nieuwlaat geeft aan dat deze afhandeling niet de normale gang van zaken is. “Ik ga hierover na de feestdagen met de leider van het team contact opnemen.” Over wat er precies is gebeurd, kan hij niets zeggen. “Blijkbaar is er gevochten nadat er een strafschop was gegeven. Inhoudelijk moet ik het nog verder uitzoeken.”

Een woordvoerder van de KNVB stelt dat de tuchtcommissie er mee aan de slag gaat. “Dit hoort niet op een voetbalveld thuis”, zegt ook hij. “Als blijkt dat dit niet de eerste keer is, dan gaan we kijken of we niet met de club in gesprek moeten om te zorgen dat dit in de toekomst niet meer voorkomt.”