Wijnand Nijs

Drukte van jewelste bij milieustation Spinveld (update)

BREDA - Het is dinsdagochtend druk bij milieustation Spinveld in Breda. Vanaf de Markkade tot aan het station staat er een lange file van auto’s die allemaal hun afval kwijt willen.


Het lijkt erop dat vele Bredanaars in hun vakantie al het afval uit hun huis bij het milieustation willen dumpen. In combinatie met het feit dat er tussen kerst en de jaarwisseling aangepaste openingstijden gelden, is geduld hebben noodzakelijk.

Update

Dinsdagmiddag om half twee staat er nog altijd een rij van auto's voor het milieustation. De gemeente laat weten: "Naast de vakantie speelt ook mogelijk het droge, milde weer een rol: de ervaring leert dat meer mensen dan sneller klussen oppakken in en om het huis, wat ook weer tot meer drukte bij het milieustation leidt. Om de actuele drukte op te vangen zijn er maatregelen genomen die de doorstroming bevorderen en de doorloopsnelheid verhogen. Ook wordt vandaag de locatie aan de Slingerweg open gesteld om de drukte op te vangen. Morgen wordt de situatie opnieuw bekeken en wordt de locatie aan de Slingerweg bij drukte opnieuw open gesteld."