foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Wolkenvelden, geleidelijk opklarend

Weer

Weersverwachting voor woensdag 30 december 2015

Algemene luchtdrukverdeling
Bij IJsland ligt een diepe stormdepressie met de naam Frank. Het brengt op de Britse eilanden veel regen en veel wind. Boven Rusland en het oosten van Europa ligt een krachtig hogedrukgebied met de aanvoer van koude vrieslucht. Nederland ligt daar tussenin met de aanvoer van zachte lucht.

Verwachting voor woensdag
De dag begint met wolkenvelden, maar gaandeweg breekt ook nu en dan de zon door. Het is overdag meestal droog. Er waait een matige zuidenwind van 3 of 4 Beaufort. Maximumtemperaturen van 10 tot 11 graden. In de loop van de avond gaat het regenen. Deze regen trekt later in de nacht weg.

Het weer de volgende dagen
Op Oudejaarsdag, donderdag, is het wisselend bewolkt en meestal droog. Er waait dan een matige zuidwestenwind van 3 of 4 Beaufort. Maximumtemperaturen van 9 tot 10 graden. Tijdens de oudejaarsnacht is er lokaal kans op een enkele bui. Meestentijds zal het droog zijn. Op Nieuwjaarsdag, vrijdag, zal de zon nu en dan schijnen tussen de wolken door. Er waait een zwakke zuidoostenwind. Lokaal kan er een bui vallen, het grootste deel van de dag verloopt droog. De temperatuur daalt nog wat verder naar ca 8  Op zaterdag is het bewolkt met kans op wat regen. De wind waait zwak uit het zuidoosten en het is bij een graad of 7 kil.

Zo was het weer dinsdag 29 december 2015
Maximumtemperatuur 11,0 graden
Minimumtemperatuur 6,4 graden
Neerslag: 0,1 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld dinsdag 29 december 2015 om 19.00 uur