Logo bredavandaag.nl
Lola de stationskat.
Lola de stationskat. (Thijs Kroezen)

Gratis parkeren in de binnenstad: het best gelezen nieuws van december

Ook 2015 was een jaar vol nieuwswaardige gebeurtenissen. Zo kunnen automobilisten vanaf 2016 de eerste vijftien minuten gratis parkeren in de binnenstad en opent een nieuwe locatie van McDonald’s haar deuren in Breda. Welk nieuws werd het best gelezen? En welke gebeurtenissen trokken de meeste aandacht? Een overzicht van de best bekeken berichten in 2015. Met in deze aflevering: het nieuws van december.


Duurzame McDonald’s
Het vierde McDonald’s restaurant in Breda opent op 2 januari 2016 haar deuren. McDonald’s Bavelse Berg Breepark is vanaf dan een feit. Het 246ste McDonald’s restaurant in Nederland is volgens de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid gebouwd. De eerste tweehonderdvijftig gasten die op 2 januari tussen twaalf uur en één uur ’s middags langskomen, krijgen een gratis Hamburgermenu.

Vierduizend liter extra bier bij NAC
Viering van het ’40 jaar Avondje NAC’, een mogelijke periodetitel, volop sfeer en een toeschouwersrecord: allerlei ingrediënten voor de NAC-supporter om op een vrijdagavond in december een extra biertje te drinken tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Bierleverancier Bavaria wist daar alles van. Woordvoerder van NAC Perry Hendriks: “Het gaat om vierduizend liter bovenop de hoeveelheid aan bier die we al binnen hadden.”

Kaalslag binnenstad Breda?
December kende ook het nieuws dat vijf winkels van naam en faam dreigen te verdwijnen uit de Bredase binnenstad. Nadat eerder de Bijenkorf al aankondigde met ingang van maart 2016 Breda te verlaten, lijken vier andere winkelketens zich noodgedwongen terug te trekken. Het begon met de aankondiging van uitstel van betaling van Macintosh Fashion, de moeder van onder meer Dolcis, Invito, Manfield en Scapino. Vervolgens volgde de onheilstijding van V&D. Je zou kunnen spreken over een kaalslag in de binnenstad. Al denkt voormalig projectmanager retail van de Bredase binnenstad Ron Uyldert dat het wel meevalt. “Het is hartstikke triest voor de medewerkers van deze bedrijven, maar als je puur kijkt naar de stenen, dan zijn het aantrekkelijke stenen op een aantrekkelijke locatie.”

Gratis parkeren binnenstad
Automobilisten kunnen vanaf 2016 vijftien minuten gratis parkeren in de binnenstad. Het gaat hierbij om de Boschstraat, de Korte Boschstraat, de Haagdijk, de Nieuwe Haagdijk en de Nieuwe Ginnekenstraat. Daar worden de parkeerautomaten aangepast. Daarnaast wordt het kentekenparkeren ingevoerd. Dat betekent dat een automobilist bij betaling zijn of haar kenteken in de nieuwe parkeerautomaat moet invoeren. Het ticket dat vervolgens wordt geprint, moet achter de voorruit van de auto worden gelegd.

Lola de knuffelpoes
In december maakte een poes het leven van mensen die de loopbrug bij het Centraal Station in Breda moeten bewandelen een stukje aangenamer. Soms zit Lola de knuffelpoes namelijk aan de centrumzijde in alle rust op een stoffen vloertegel, die speciaal voor haar lijkt neergelegd, naast de eerste paar traptreden. En sommige mensen stoppen in al hun haast even bij Lola om haar wat aandacht te geven.

Ontvoering Gino en Rien
De ontvoering van twee medewerkers van autobedrijf René de Koning op dinsdag 29 december is voor de politie aanleiding om een dag later groot alarm te slaan. De mannen zijn nog altijd niet terecht. De politie bekijkt meerdere scenario's, maar het meest waarschijnlijke lijkt een link met het criminele circuit. Naar aanleiding van tips doet de politie in de nacht van donderdag op woensdag een inval in Chaam. Zonder resultaat.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief