Afbeelding

Organisator nieuwjaarsduik Asterdplas hoopt op 50 zwemmers

Algemeen Asterdplas

BREDA - De Bredanaar die op nieuwjaarsdag nog niks gepland heeft staan, kan afreizen naar de Asterdplas in de Haagse Beemden. Daar nemen naar verwachting zo’n 80 deelnemers vanaf 13.00 uur een koude plons in de plas voor de eerste nieuwjaarsduik op deze locatie.

Initiator Lars Hobma uit de Haagse Beemden kwam in september van dit jaar op het idee. Na een aantal maanden flink promoten zijn er al veel sponsors bereikt die willen helpen. “Zo wordt er voor muziek en een mooi startschot gezorgd, kunnen mensen zich omkleden bij scoutingsgebouw Sint-Joris en zijn er erwtensoep en broodjes rookworst voor de deelnemers,” laat Hobma weten.

Het aantal mensen dat op 1 januari in bikini of zwembroek het water in gaat, is volgens Hobma moeilijk in te schatten. “Ik heb dit jaar de mensen via Facebook aan laten geven of ze komen of niet. Die teller staat nu op ruim 100 mensen, maar eerlijk gezegd gok ik op 50 tot 80 mensen. Het is best lastig om nu te weten op hoeveel man er gerekend kan worden, dus bij een eventuele volgende editie maak ik wel een aanmeldformulier.”

Hobma heeft naast de nieuwjaarsduik ook de mogelijkheid gegeven aan honden om het water in te rennen. “Nadat alle mensen het water uit zijn, kunnen honden ook het water in gaan. Dit zal ongeveer een half uur later zijn. Vanwege de hygiëne is er expres voor gekozen om de honden niet samen met de mensen in het water te laten gaan,” aldus Hobma.

De nieuwjaarsduik in de Asterdplas is niet de enige duik in Breda. Ook op het naaktstrand aan de Galderse Meren kun je een duik nemen. Deze duik zal plaatsvinden om 14.00 uur.