Borrelplank In Kannen en Kruiken.
Borrelplank In Kannen en Kruiken. Dex Bos

Smakelijk Breda: Borrelplank voor twee bij In Kannen & Kruiken

Blog

BLOG - Foodblogger Dex Bos neemt voor Smakelijke Breda al meer dan een jaar wekelijks de proef op de som bij de Bredase horeca. Lunch, diner of zelfs ontbijt, Bos test de kaart. BredaVandaag plaatst wekelijks een blog. Deze week: Borrelplank voor twee bij In Kannen & Kruiken.

In Kannen & Kruiken opende oktober 2014 haar deuren en gaat sindsdien als een trein. De dagzaak heeft een uitstraling waar retro, industrie en design samenkomen. Je voelt je binnen in de zaak of buiten in de stadstuin helemaal thuis!

In Kannen & Kruiken heeft een diverse menukaart: van ontbijtjes en lunch tot hartige happen en taartjes, er is van alles. Een groot pluspunt is dat je alles op de kaart de hele dag door kunt bestellen. Extra leuk nieuws is dat In Kannen & Kruiken sinds kort ook op vrijdagavond is geopend, hoe tof is dat!? Bij deze hotspot voor je vrijdagmiddagborrel horen natuurlijk borrelhapjes en dat komt in deze foodblog aan bod!

Je kunt verschillende biertjes bestellen zoals Vedett en seizoensbier. Ook wijnliefhebbers komen aan hun trekken vanaf 3,50 euro per glas. De Sauvignon Tourraine (4,20 euro/21 euro) is een toegankelijke frisse wijn waar je lekker mee kunt borrelen. Dat borrelen kun je doen met IKEK’s borrelplank voor twee (12,50 euro p.p)! Een verzameling van verschillende hapjes, gepresenteerd op een mooie handgemaakte langwerpige plank.

Op de plank liggen vier verschillende soorten kaas die elkaar goed aanvullen. Van een zachte smaakvolle Delice de Bourgogne en biologische Charmeux Fenegriek tot de blauwschimmelkaas Bleu D’auvergne en biologische Fryslaner oud. In combinatie met amandelvijgenbrood en de zoete abrikozen-gemberchutney is dit genieten.

Ook lekker zijn de verse gezouten amandelen en pecannoten van Noten & Noten en de grote knoflook olijven van Pepper Jelly! De olijven liggen in een marinade van zontomaatjes waardoor ze nog hoger op smaak zijn. Het Turkse brood op de plank kun je combineren met hummus, kruidenboter en worteldip. Zowel de dip als de boter komen wederom van Pepper Jelly en zijn erg smakelijk. Als liefhebber van room- en kruidenboter is de grove verse kruidenboter mijn favoriet!

Ook het getoaste brood van De Gomer met cranberrycompote is heerlijk en mooi in combinatie met de charcuterie. Deze bestaat uit prosciutto crudo (Spaanse ham), Spinata Romana (Italiaanse salami), Fuet Iberico (Spaanse worst van het Ibéricovarken) en bourgondische paté. Combineer bijvoorbeeld de paté met het brood van de gomer en de cranberrycompote en je smaakpapillen worden optimaal verwend.

Conclusie
IKEK’s borrelplank voor twee is een gezellige borrelplank met een divers aanbod aan smakelijke hapjes. Van kaas en vlees tot brood en noten, je eet van alles wat. Ideaal op bijvoorbeeld donderdag of vrijdagavond, maar natuurlijk ook gewoon overdag te bestellen met een lekker biertje of wijntje!

Dex Bos
Smakelijk Breda is een onafhankelijk journalistiek platform dat samenwerkt met een selectie horecazaken die op geen enkele wijze inspraak hebben op de inhoud van foodblogs.