Het studentencomplex dat op de hoek van de Tramsingel komt, waar voorheen biljartcentrum Michielsen was.
Het studentencomplex dat op de hoek van de Tramsingel komt, waar voorheen biljartcentrum Michielsen was. VVR Architecten

219 studentenwoningen op plaats biljartcentrum Tramsingel

Economie nieuwbouw

BREDA - T63 gaat het studentencomplex heten dat Tramsingel BV gaat bouwen op de plaats van biljartcentrum Michielsen aan de Tramsingel. In afwachting van een bezwaarprocedure bij de Raad van State plant Bax Vastgoed Ontwikkeling in februari te starten met de bouw van het complex met 219 studentenstudio’s.

In door VVR Architecten ontworpen complex staan 219 studio’s van 24 vierkante meter getekend. “Allemaal met een eigen keuken en een eigen badkamer”, aldus Dennis van Tol. Doordat de studio’s een eigen adres hebben, komen de huurders in aanmerking voor huursubsidie. Inclusief gas-water-licht blijft de huur daardoor onder de 400 euro.

Het complex, bestaande uit vijf bouwlagen, krijgt tevens een gemeenschappelijke ruimte van zo’n 270 vierkante meter. “Met een keuken en tafels waaraan studenten samen kunnen studeren. Dat blijkt erg gewaardeerd te worden.”

Het gebouw - tussen de brandweerkazerne en de voormalige Renaultgarage - heeft daarnaast een binnentuin, een overdekte stalling voor zo’n 300 fietsen en zo’n 40 parkeerplaatsen op eigen terrein. Als bouwer NBU daadwerkelijk komende maand kan starten met de bouw, dan verwacht Van Tol dat het complex kort voor de zomer van 2017 wordt opgeleverd.

T63 is niet het enige studentencomplex aan de Tramsingel. Ook voor de Smederijstraat zijn plannen. Daarnaast realiseerde WonenBreburg enkele jaren geleden al een complex met 77 appartementen, waardoor er een geheel nieuwe woonbuurt ontstaat.

Bekijk meer plaatjes van het complex.