Dolcis, Manfield en Invito worden meegetrokken in het faillissement van moeder Macintosh.
Dolcis, Manfield en Invito worden meegetrokken in het faillissement van moeder Macintosh. Aysha van Gorp

Invito, Dolcis en Manfield failliet: ‘Het is gewoon een drama’

Economie

BREDA - ‘Sneu’ en ‘jammer’ zijn de woorden waarmee het failliet gaan van Invito, Dolcis en Manfield wordt beschreven door zowel klanten, als omliggende schoenenwinkels in Breda. Moederbedrijf Macintosh was vorige week al failliet verklaard. De bewindvoerders van Macintosh hebben nu faillissement aangevraagd voor de ketens.

Door Aysha van Gorp

Voorlopig blijven de winkels en de webshops nog open. Ook ruilen blijft mogelijk. De bewindvoerders van Macintosh zijn momenteel in gesprek met mogelijke kandidaten die de schoenwinkels over willen nemen.

Bij Manfield vertelt een van de werkneemsters dat ze het spannend vindt. “We hopen natuurlijk op een doorstart. Maar het blijft afwachten.” Andere schoenenwinkels in de winkelstraat vinden het sneu. “Ik heb het zelf ook een keer meegemaakt bij een andere keten. Het is gewoon een drama”, vertelt de manager van Nelson.

‘‘Net als alle winkels die failliet gaan is het zonde. Als ik nieuwe schoenen nodig heb kom ik altijd bij de Dolcis.’’ vertelt een winkelende klant. “Jammer, vooral van de Invito”,’ is de reactie van een ander.

Het is duidelijk dat de Bredanaars de drie winkels niet graag zien vertrekken. Of er een doorstart komt en hoeveel winkels er dan overblijven is nog onduidelijk. Hoeveel van de 5500 mensen die bij Macintosh werken hun baan behouden is ook niet nog bekend.