De voorstelling Rondgang in de Grote Kerk tijdens de Cultuurnacht.
De voorstelling Rondgang in de Grote Kerk tijdens de Cultuurnacht. Peter Visser

Weer grote show De Stilte tijdens Cultuurnacht

Cultuur

BREDA - De Stilte presenteert tijdens de Cultuurnacht weer een show in de Grote Kerk. De voorstelling heeft als titel Ondersteboven.

Door Aysha van Gorp

Ondersteboven is een samenwerking van dansgezelschap de Stilte met de Grote Kerk. Met als uitgangspunt de live uitvoering van de compositie ‘Fantasy Colours’ van en met Paul van Kemenade Quintet en onder anderen Cappella Praetensis zetten de dansers van het gezelschap een visueel schouwspel neer.

Een van de andere onderdelen is Cultuurnacht Verlicht, dat bestaat uit samenwerkingen tussen verschillende instellingen en cultuurmakers. Centraal staan de Grote Kerk, Nieuwe Veste & uitgeverij De Geus, Breda’s Museum, Stadsarchief Breda, Archeologisch Centrum Breda en de Belcrum.

Ook aan de jongeren cultuurliefhebbers is gedacht, met een speurtocht die eigenlijk bedoelt is voor zowel jong als oud.  De speurtocht voert door de kelders van het Archief en naar de topstukken in het Breda’s museum. Tussendoor vinden optreden plaats van acteurs van Stichting Worstenbrood. Dit gedeelte zal vooral bij de kinderen in trek zijn, maar naar mate de avond vordert wordt het ook voor volwassene steeds interessanter.

Op de avond van vrijdag 22 januari kan er op meer dan veertig verschillende locaties in Breda weer volop cultuur worden gesnoven. Vanaf 19.00 uur is zowel jong als oud welkom tijdens de Cultuurnacht Breda.

Het volledige programma is te vinden op www.cultuurnachtbreda.nl. Hier kunnen ook passe-partouts (kaartjes) worden besteld tot 21 januari. Offline zijn de passe-partouts verkrijgbaar bij VVV Breda, de Nieuwe Veste|Bibliotheek Breda, Breda’s Museum, Chassé Theater, MOTI, Mezz, Van Kemenade & Hollaers en de Vrije Boekhandel. De prijzen zijn €9,00 in de voorverkoop en €11,00 op de dag zelf. Houders van een CJP of Bredapas krijgen €2,00 korting. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.