Burgemeester Peter van der Velden tijdens de installatie van het college van Breda'97, CDA, GroenLinks, PvdA en SP op 15 mei 2014.
Burgemeester Peter van der Velden tijdens de installatie van het college van Breda'97, CDA, GroenLinks, PvdA en SP op 15 mei 2014. Peter Visser

Oud-burgemeester Van der Velden te gast bij Meijs op Zondag

Cultuur

BREDA - Hoe gaat het nu met oud-burgemeester Peter van der Velden? Op zondag 10 januari is hij te gast bij de talkshow Meijs op Zondag. Ook Basil Lemaire is aanwezig, die onlangs uit de Bredase CDA-fractie is gestapt en nu als onafhankelijk gemeenteraadslid verdergaat. Zanger-gitarist Jan de Bruijn verzorgt tussendoor een aantal optredens.

Door Aysha van Gorp

Tot hij in 2014 aftrad, was Peter van der Velden tien jaar lang burgemeester van Breda. Sinds 1 januari 2015 is hij onder meer voorzitter van Werk en Vakmanschap, een samenwerkingsverband van technische en industriële bedrijven. Ook is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de Amarant Groep.

De opname van Meijs op Zondag met Peter van der Velden en Basil Lemaire vindt plaats op zondag 10 januari tussen 13.00 en 14.00 uur. Bezoekers zijn welkom vanaf 12.45 uur in de Orangerie van café Oncle Jean aan de Ginnekenweg 338 in Breda. Toegang is gratis.

Op zondag 17 januari is de uitzending te zien op Ziggo-kanaal 40 of kanaal 348. Daarna is het op internet terug te kijken via de website van lokale omroep BredaNu en via het YouTube-kanaal van Meijs op Zondag.