foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Regenachtig en winderig

Weer

Weersverwachting voor donderdag 7 januari 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een diep lagedrukgebied op het midden van de Atlantische Oceaan duwt haar regenfronten over Brabant. In de loop van de dag doet ze met haar zachte zeelucht ook een aanval op de winter in het noorden van het land. De zachte lucht zal uiteindelijk winnen.

Verwachting voor donderdag
Het is vooral in de ochtend en aan het begin van de middag onstuimig. Het is grijs bewolkt, regenachtig en winderig. Het kan soms flink door regenen en de zuidenwind laat zich ook niet bepaald onbetuigd. Gemiddelde wind 4 tot 5 Beaufort met windstoten tot ca 75 km/u. De temperaturen lopen op naar 9 of 10 graden. In de loop van de middag wordt het droger en kan de zon lokaal even schijnen. Verder draait de wind dan naar het zuidwesten en neemt wat in kracht af. Een bui blijft nog mogelijk.

Het weer voor de volgende dagen
Op vrijdag drijven er wolkenvelden voorbij en soms kan de zon daar doorheen komen. Het blijft droog bij een matige zuidwestenwind en maxima van 8 tot 9 graden. Op zaterdag is het eerst droog, maar al snel dik bewolkt en in de loop van de ochtend volgt er regen. Er waait dan een matige zuidenwind met maxima tot 10 graden. Op zondag zien we een wisselende bewolking met soms zon en soms kans op een lokale regenbui. De zuidwestenwind is gemiddeld 3 Beaufort sterk en met 9 graden blijft het zacht winterweer.

Zo was het weer woensdag 6 januari 2016
Maximumtemperatuur 7,5 graden
Minimumtemperatuur 5,4 graden
Neerslag: 2,2 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld woensdag 6 januari 2016 om 22.00 uur