Afbeelding
Wijnand Nijs

Breda Pluim nominatie: Sophia's Spaghetteria

Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: Sophia's Spaghetteria

Sophia’s Spaghetteria is een restaurant met verschillende gerechten uit de Italiaanse keuken. De zaak is in plaats van traditioneel Italiaans, modern en hip ingericht. In het voorjaar van 2015 werd Sophia’s Spaghetteria geopend in de Torenstraat. Het restaurant wordt gerund door eigenaar Jack Vink. Bij binnenkomst staan de gastheren en vrouwen al klaar om de Pluim-guest persoonlijk te verwelkomen en naar een beschikbare tafel te begeleiden.

De naam Sophia’s Spaghetteria is gebaseerd op de Italiaanse actrice Sophia Loren. Zij is dan ook de rode draad in dit restaurant. Enorme afbeeldingen van Loren hangen aan de wand in de ruimte en deze worden verlicht door grote lichtbakken. De gietvloer in de kleur van zachtlila/blauw in combinatie met de witte meubels, achterwanden en banken maken het geheel fris. Door het werken met andere kleuraccenten wordt het geheel niet te steriel. Achterin het pastarestaurant bevindt zich de open keuken, waar de kok druk bezig is met het bereiden van de bestellingen.

Doordat de oppervlakte van het restaurant niet groot is, loopt de zaak redelijk snel vol. Wanneer alle tafels bezet zijn, is er nog wel de mogelijkheid om aan de bar te eten. Het is overigens wel wat rumoerig door de drukte van alle gasten. De menukaart is compact en overzichtelijk. De selectie van de lekkerste Italiaanse gerechten staan er in ieder geval op. Als voorafje kun je bijvoorbeeld genieten van bruchetta van tomaat of de focaccia zeezout en rozemarijn. Daarna zijn er acht hoofdgerechten waaruit gekozen kan worden. Hier staan de traditionele spaghetti’s bolognese en carbonara op, maar ook andere gerechten als stagliatelle kip, truffel, paddenstoelen of de futtucini geitenkaas, ricotta, peterselie. Het eten wordt na bestelling vlot geserveerd, ondanks de enorme drukte in de zaak.

De service en gastvrijheid is goed, het eten smaakt ook lekker en daarnaast zijn de gerechten mooi geprijsd. Wanneer je zin heb in Italiaans, kan Sophia’s Spaghetteria een prima keuze zijn die niet teleurstelt.

Over BredaPluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In de aanloop naar de uitreiking van de Pluim op 14 maart 2016 volgt een verkiezing en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.

Volg BredaPluim ook op Facebook.