Afbeelding
Perry Roovers/SQ Vision

Medewerker papierverwerker bekneld, met traumaheli naar ziekenhuis

Politie Van Puijfelik

BELCRUM - Een medewerker van het papierverwerkende bedrijf aan de Speelhuislaan is bekneld geraakt in een machine. Volgens een bericht van de politie is de medewerker met zijn arm in een machine bekneld geraakt. 

Het gaat om een ongeval bij Repaper Recycling, zoals het bedrijf sinds de doorstart in 2013 door het leven gaat. De papierverwerker is in de volksmond nog steeds bekend als Van Puijfelik, door wie het bedrijf ook wordt gerund. De traumahelikopter landde even na 12.30 uur op het terrein naast de papierverwerker. Tegen 13.40 uur werd de gewonde persoon met de helikopter vervoerd naar het ziekenhuis. 

Het gaat om een 60-jarige man uit Etten-Leur die rond 12.05 uur bij werkzaamheden met zijn arm bekneld raakte in een machine. De brandweer bevrijdde de man. Hij is met een traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis. De Inspectie SZW (arbeidsinspectie) is op de hoogte gebracht van het ongeval, aldus de politie.

Het is niet de eerste keer dat er een bedrijfsongeval plaatsvindt bij het bedrijf. In 2011 kwam een medewerker om het leven nadat hij bekneld was geraakt als gevolg van een aanrijding door een heftruck. Het bedrijf werd destijds veroordeeld tot een boete van €15000.