Afbeelding
YouTube/BredaNu

Studenten CIOS in actie voor verlamde Vinnie (video)

Algemeen

BREDA - Vol energie ging CIOS-student Vinnie de Laat (18) na de zomer aan de slag met een nieuw project: deelnemen aan Alpe D’Huzes. Op die manier wilde hij bijdrage leveren aan het onderzoek naar kanker, een ziekte waarvan hij ook in zijn omgeving de gevolgen heeft gezien. Daags voor Kerst sloeg echter net noodlot toe.

Vinnie was aan het trainen op zijn racefiets toen hij door een windvlaag gegrepen werd en op de andere weghelft terechtkwam. Hij kwam frontaal in botsing met een scooter, viel en brak twee ruggenwervels, waardoor hij deels verlamd raakte.

Inmiddels is hij vol energie en optimisme begonnen aan een lange weg van revalidatie, waarvan de afloop niet bekend is. Over Alpe D’Huzes is hij zelf duidelijk. “Al moet ik naar boven lopen”, vertelde hij al vrij snel na het vreselijke ongeval.

Zijn inzamelingsactie gaat gewoon door, maar ook zijn mede-studenten en docenten zijn geïnspireerd. Met hun team sloegen ze de handen ineen om voor hem geld in te zamelen. Afgelopen vrijdag verrasten ze hun ongelukkige teamgenoot met een skypeverbinding vanuit het NAC-stadion. Daar lieten meer dan 100 studenten in aanwezigheid van zijn vader Peter zien dat ze nog eens €1250 hadden ingezameld. Het liet Vinnie sprakeloos.

Bekijk de video van BredaNu