Afbeelding

Nemijtek laat laad- en loskade los na 50.000 euro proceskosten

Economie

BREDA - Het op- en overslagbedrijf Nemijtek heeft besloten voorlopig geen actie meer te ondernemen met betrekking tot een laad- en loskade langs Veilingkade. Ruim een jaar geleden deed het bedrijf een aanvraag voor het plaatsen van een laad- en loskade op de plaats waar de sloepenhaven ligt. Als de aanvraag goedgekeurd zou worden, zou de sloepenhaven moeten verdwijnen. Jeffrey Grootenboer van Nemijtek: “Maar voor nu nemen wij een afwachtende houding aan.”

Na alle processen in de strijd voor een laad- en loskade is Nemijtek vijftigduizend euro aan proceskosten armer vertelt Grootenboer. “De gemeente zegt mee te willen werken, maar werkt tegen. Wij hebben geen zin meer om het hele traject met rechters en de gemeente etc. in te gaan.” Joris Martens van Stichting AKWAA, initiatiefnemer van de sloepenhaven, zei een jaar geleden nog dat het bedrijfsbelang van Nemijtek voor de gemeente boven het particuliere initiatief van de sloepenhaven prevaleerde.

Nemijtek maakte in het verleden bezwaar tegen 'alles waar de gemeente niet aan gedacht had'. Volgens Grootenboer was de sloepenhaven naast het bedrijf onmogelijk. Zo vertelde hij dat de haven ervoor zou zorgen dat het bedrijf stil zou gaan staan. Daardoor zou verdere ontwikkeling niet mogelijk zijn.