Helmert de Haas.
Helmert de Haas.

Bredanaar Helmert de Haas in directie holding Indumij

Economie

BREDA/DORDRECHT - Helmert de Haas (31) uit Breda is per 1 januari toegetreden tot de directie van De Haas Automotive Services B.V., de holding van de Indumij Groep. De Haas is zoon van directeur en eigenaar Derk de Haas.

De Indumij Groep behoort tot één van de grotere ondernemingen binnen de automotive branche en vertegenwoordigd ondermeer de merken Kia, Nissan, Renault en Dacia. Het bedrijf heeft meer dan vijftien vestigingen in Zuid-Holland en Noord-Brabant. Met meer dan 200 werknemers haalt het een jaaromzet van zo’n 100 miljoen euro.

Helmert de Haas werkt al voor een van de dochtermaatschappijen, nadat hij in 2011 zijn Master Business Administration/Finance and Investments haalde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Sinds eind 2012 was hij brandmanager voor de merken Nissan en KIA. In zijn nieuwe functie krijgt De Haas de verantwoordelijkheid voor onder meer de Indumij Klanten Service (IKS), Human Resources (HRM), IT, duurzaamheid en klantbeleving. Daarnaast blijft hij als brandmanager verantwoordelijk voor de merken Nissan en KIA binnen de groep.