Veel mensen begonnen de avond in en rond de Grote Kerk. foto Sanne Stenvert
Veel mensen begonnen de avond in en rond de Grote Kerk. foto Sanne Stenvert

‘InstaWalk’ tijdens Cultuurnacht in Breda

Cultuur

BREDA - Een groep van ongeveer 15 Instagrammers gaat tijdens de Cultuurnacht in Breda op vrijdag 22 januari een InstaWalk houden. Hiermee loopt de groep 2,5 km door de stad om mooie foto’s te maken van de verschillende culturen initiatieven.

De Instagrammers worden bijgestaan door de initiatiefnemer van de Instawalk in Breda, Maarten van Walraven, die tips gaat geven bij het maken van een goede foto. Startpunt is Koffie bij Teun in Breda, waar de groep kennis met elkaar maakt.

Ook kunnen de Instagrammers meedoen aan de fotowedstrijd van de Cultuurnacht. Bij de fotowedstrijd worden alle bezoekers van de Cultuurnacht opgeroepen zijn of haar mooiste foto op Twitter, Facebook en/of Instagram te zetten, onder de tags #cultuurnachtbreda #mooistefoto.

De foto’s die op 22 januari van de Cultuurnacht worden gemaakt, tussen 19.00 en 00.00 uur, én worden gepost met de tags maken kans op een prijs. Op basis van het aantal likes en de beoordeling van de jury wordt de uiteindelijke winnaar gekozen. De prijs is een 40 bij 40 cm afdruk van de winnende foto en wordt uitgereikt op 1 februari.